Φυτεία με 76 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε από αστυνομικούς μέσα σε περιφραγμένο αγρόκτημα, σε περιοχή του Αυλωναρίου Ευβοίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις Έλληνες, ηλικίας 67, 65 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία, εντός του αγροκτήματος, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη μέσα σε ελαιώνα και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

xasis2

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν στον χώρο της φυτείας με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με σκοπό την εκρίζωση των δενδρυλλίων, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

xasis3

Από τον χώρο της φυτείας, αλλά και από έρευνα που διενεργήθηκε σε αποθήκη εντός του αγροκτήματος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 76 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς και επτά επιπλέον τα οποία οι κατηγορούμενοι είχαν εναποθέσει εντός της αποθήκης για να αποξηραθούν, 180 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, διάφορα γεωργικά εργαλεία (τσάπες, τσουγκράνα κ.λ.π.), καθώς και άλλα σύνεργα (λίπασμα, λάστιχο αυτόματου ποτίσματος), για την περιποίηση της φυτείας, το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου Ευβοίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.