Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου από το Εφετείο στον διακεκριμένο φλαουτίστα της κρατικής ορχήστρας Αθηνών μείωσε δραστικά την πρωτόδικη ποινή των 30 ετών και έξι μηνών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την αποπλάνηση δυο ανήλικων κοριτσιών, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε  στον 60χρονο φλαουτίστα κάθειρξη 14 ετών και έξι μηνών καθώς τον έκρινε ένοχο για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της πορνογραφίας αλλά και τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του 60χρονου σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ο αποκαλούμενος δράκος με το φλάουτο «σημάδεψε» με τις πράξεις του τις ζωές των δυο παιδιών.

Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας αναρωτήθηκε «ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;» και τόνισε πως το δίκαιο στην περίπτωση των δυο κοριτσιών, 8 και 10 ετών, προσφέρει «προστασία μακριά από σεξουαλικά δρώμενα γιατί πρέπει τα παιδιά να έχουν μια ζωή χαρούμενη και αμέριμνη, να προστατευτεί η παιδική αθωότητα τους».

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός  επικαλέστηκε την κατάθεση της μητέρας ενός από τα κορίτσια η οποία περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο το παιδί της έχασε την παιδική του αθωότητα ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός  ότι ο κατηγορούμενος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των γονιών «βλάπτοντας τα μέγιστα την ψυχοσύνθεση των παιδιών».