Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον αγγλικό Τύπο η αποφυλάκιση ενός 47χρονου, ο οποίος το 2012 είχε καταδικαστεί για κατά συρροήν βιασμούς στην Κέρκυρα σε 52 χρόνια κάθειρξη.

«Το τέρας του Κάβου», όπως τον ονομάζουν, κατηγορήθηκε για σειρά βιασμών Βρετανίδων τουριστριών στην Κέρκυρα, ωστόσο, βρέθηκε εκτός φυλακής 43 χρόνια νωρίτερα, ως συνέπεια του νέου ποινικού κώδικα, έχοντας εκτίσει λιγότερα από 9 έτη της ποινής.

Ο άνδρας είναι πλέον εκτός φυλακής και, σύμφωνα με τη The Sun, μπορεί να συχνάζει στα μπαρ της περιοχής του Κάβου στην Κέρκυρα, όπου και διέπραξε εγκλήματα, όπως απεφάνθη το δικαστήριο.

Ο 47χρονος αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από το νησί.

«Βγήκα έξω λόγω του νέου νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης»

Ο καταδικασθείς ισχυρίζεται τώρα ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει ανάλογες επιθέσεις, καθώς, όπως λέει, έχει πια κοπέλα.

Σύμφωνα με τη Sunday Express, δήλωσε: «Έχω γνωρίσει μια κοπέλα και τώρα σκέφτομαι μόνο εκείνη. Δεν μου επιτρέπεται να φύγω από την Κέρκυρα, αλλά με αφήνουν να τη βλέπω στους Παξούς».

Ο 47χρονος είπε ακολούθως στη βρετανική εφημερίδα: «Ζητάω συγγνώμη. Έχω μετανιώσει. Θα έκανα τα πάντα για να πάρω τις πράξεις μου πίσω». Μάλιστα αναφέρει ότι τώρα το μυαλό του είναι καθαρό, καθώς δεν χρησιμοποιεί πια σκληρά ναρκωτικά.

«Τώρα πίνω λίγο, ή καπνίζω τσιγάρα ή λίγο χόρτο. Συνήθιζα να έχω κοκαΐνη και άλλα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν παίρνω τίποτε τώρα, άρα δεν αποτελώ κίνδυνο. Αν με βλέπατε θα με πιστεύατε».

Το χρονικό των εγκλημάτων

Ο 47χρονος είχε φυλακιστεί για βιασμό και το 2007. Τον Ιούνιο του 2010, καταβάλοντας εγγύηση και με την υπόσχεση καλής διαγωγής, αποφυλακίστηκε μετά από την έκτιση 3ετούς ποινής για τον βιασμό 3 Βρετανίδων μεταξύ του 1997 και του 2005.

Ωστόσο μετά από μερικές μόνο βδομάδες, συνέχισε τη δράση του. Το ίδιο καλοκαίρι κατηγορήθηκε για επίθεση σε τουλάχιστον 4 Βρετανίδες ηλικίας από 18 μέχρι 47. Ο άνδρας ομολόγησε τις επιθέσεις μετά από κυνηγητό 6 ημερών, υπό την πίεση του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, κατά το οποίο κρυβόταν σε δασώδεις περιοχές.

Τρεις γυναίκες από τη Βρετανία διατύπωσαν κατηγορίες εναντίον του στο δικαστήριο για βιασμό με απειλή μαχαιριού.

Οι βρετανικές αντιδράσεις

Όπως αναφέρει η Express, η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στον Νέο Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας τόνισε: «Ο Πρόξενός μας στην Κέρκυρα εργάζεται σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στον Κάβο για σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας των πολιτών μας. Δεν εκδίδουμε λεπτομέρειες για συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά ενημερώνουμε τις ταξιδιωτικές μας οδηγίες για να εξασφαλιστεί ότι οι τουρίστες κατανοούν τους κινδύνους».

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, η Αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης επανειλημμένα αρνήθηκαν να απαντήσουν σε αιτήματα της βρετανικής εφημερίδας ως προς την επιβεβαίωση της αποφυλάκισης του 47χρονου και ως προς το αν έχουν εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις.