«Βρέθηκα κατηγορούμενος για δυο τηλεφωνήματα…». Με αυτή τη φράση o 40χρονος κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου που υποστήριξε τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιχείρησε να πείσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Μόνο που τα «δυο τηλεφωνήματα» ήταν στον Γιώργο Ρουπακιά και τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και περιφερειάρχη της Τοπικής Νίκαιας Ιωάννη Λαγό και έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του άτυχου μουσικού.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων προκειμένου να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Ιωάννη Λαγό, καθώς επικαλέστηκε κενό μνήμης.

Όπως είπε το τηλεφώνημα στον Γιώργο Ρουπακιά έγινε κατά λάθος καθώς ο ίδιος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον συγκατηγορούμενο του, πυρηνάρχη της Νίκαιας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι είχε παραλάβει τα πολυσυζητημένα τρικάκια που αφορούσαν την ομιλία του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Όσο για την κλήση του στον Ιωάννη Λαγό την χαρακτήρισε «αψυχολόγητη».

«Ο Ρουπακιάς μου είπε: «δεν μπορώ να σου μιλήσω τώρα, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν παίρνουν το κινητό μου»» και τότε αψυχολόγητα , όπως ανέφερε, τηλεφώνησε στον Ιωάννη Λαγό για να τον ενημερώσει, αν και δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις.

«Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον συγκατηγορούμενο μου (σ.σ. πυρηνάρχη Νίκαιας)  επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα κατά λάθος το Ρουπακιά» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Και συνέχισε: «Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου…». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό».

Ο 40χρονος δέχτηκε το σφυροκόπημα της προέδρου προκειμένου να αναφερθεί με λεπτομέρειες στην επίμαχη συνομιλία.

Πρόεδρος: Γιατί καλέσατε τον Ιωάννη Λαγό;

Κατηγορούμενος: Να τον ενημερώσω…

Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε σε έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα.

Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.

Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται και τηλεφωνείτε στο Λαγό.

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε σοκ.

Πρόεδρος: Γιατί συνδέσατε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Κατηγορούμενος: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.

Πρόεδρος: Γιατί οδηγείται το μυαλό σας εκεί;

Κατηγορούμενος: Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ και μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρόεδρος: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέεται με τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους έχει τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρισκω και εγώ περίεργο. Του είπα ότι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς.

Πρόεδρος: Δεν σας είπε ποιός είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα;

Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης.

Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να πάει το μυαλό  σας να ενημερώσετε τη γυναικά του, κάποιον δικό του;

Κατηγορούμενος: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι φίλος;

Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τί σας ήταν;

Κατηγορούμενος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα. Δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον συγκατηγορούμενο σας αλλά το Λαγό;

Κατηγορούμενος: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα. Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα…. του λάθους και της αψυχολόγητης κίνησης προς τον κ. Ιωάννη Λαγό.

«Ο Ρουπακιάς μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του; Σε καμία περίπτωση»

Όταν η πρόεδρος κάλεσε τον κατηγορούμενο να εξηγήσει γιατί υπάρχουν μαρτυρίες, μεταξύ αυτών και του Γιώργου Ρουπακιά, που τον τοποθετούν στο σημείο της δολοφονίας εκείνος αρνήθηκε και την εμπλοκή του στην υπόθεση τονίζοντας πως ουδέποτε επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο για την δολοφονία Φύσσα.

«Ο Ρουπακιάς μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του; Σε καμία περίπτωση» ανέφερε χαρακτηριστικά με την πρόεδρο να του απαντά «Μα γι’ αυτό ακριβώς».

«Η σβάστικα ή ο αγκυλωτός σταυρός, ο Μαίανδρος δεν είναι ναζιστικά. Υπάρχουν σε σουβενίρ»

Ο 40χρονος,  ο οποίος δήλωσε εθνικιστής και υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής ακόμα και σήμερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τον ναζιστικό χαιρετισμό ανέφερε πως πρόκειται για «αρχαιοελληνικό χαιρετισμό» τον οποίο «καπηλεύτηκαν οι πάντες και τα πάντα» ενώ συμπλήρωσε πως σε τουριστικές περιοχές υπάρχουν και σουβενίρ με τον αγκυλωτό σταυρό.

«Η σβάστικα ή ο αγκυλωτός σταυρός, ο Μαίανδρος, η Βουλή είναι γεμάτη από μαιάνδρους και κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι ναζιστικός… Σε όποια τουριστική περιοχή και να πάτε, θα τα δείτε σε σουβενίρ» είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Πού τα είδατε σε σουβενίρ;

Κατηγορούμενος: Θα το θυμηθώ. Το έχω δει. Καθοδόν για Μελιγαλά ή Θερμοπύλες κάναμε στάση και το σχολιάζαμε. Στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών είναι γεμάτο το ταβάνι με μαιάνδρους.

« Έχετε συγκεντρώσει στοιχεία…» παρατήρησε η πρόεδρος για να ακούσει τον κατηγορούμενο να απαντά: «Εννοείται, παίζεται η ζωή μου, αν κάποιος πάει στο Α’ Νεκροταφείο τα μνήματα είναι γεμάτα με τα προαναφερόμενα. Τι να κάνουμε; Να τα γκρεμίζουμε όλα;

Πρόεδρος: Είναι λέτε αρχαιοελληνικός χαιρετισμός αλλά τον καπηλεύθηκαν. Έστω κι έτσι, δεν σας προβληματίζει;

Κατηγορούμενος: Ενώ ασχολούμαι με την αρχή, ποιος το πρωτοέκανε. Ο άνθρωπος που είπε το «όχι» το ’40, χαιρετούσε έτσι και εγώ είμαι Έλληνας.

Πρόεδρος: Λέτε ότι είναι αρχαιοελληνικός και δεν σας αποτρέπει κάτι να το κάνετε σε δημόσιο χώρο, δε σας αναστέλλει.

Κατηγορούμενος: Όχι.