Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τους οκτώ κατηγορούμενους στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Με βούλευμά του, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για να αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ενεχυροδανειστής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οκτώ θα αποφυλακιστούν αύριο.

Στον γνωστό ενεχυροδανειστή αλλά και τον Τούρκο συγκατηγορούμενό του επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Στους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς, ωστόσο, εγγυοδοσία.

Οι κατηγορούμενοι παρέμειναν στη φυλακή περίπου δυο εβδομάδες με τους συνηγόρους τους να καταγγέλλουν ως παράνομη την κράτησή τους. Οι συνήγοροι από την πρώτη στιγμή προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται στην συγκεκριμένη υπόθεση καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

Έγγραφο της ΑΑΔΕ επιβεβαίωσε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό ανατρέποντας τα δεδομένα . Ωστόσο, οι οκτώ κατηγορούμενοι είχαν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι. Η ανακρίτρια επιχείρησε να ανατρέψει την απόφαση της προσωρινής κράτησης κρίνοντας ότι «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως». Όμως, η εισαγγελική αρχή εξέφρασε διαφορετική θέση με αποτέλεσμα να αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων το Δικαστικό Συμβούλιο.