Συζητήθηκε στο ΣτΕ το θέμα του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού

To ζήτημα έχει «παγώσει» μετά από σχετικό αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:48
27/02/2018
Συζητήθηκε στο ΣτΕ το θέμα του ασύλου του Τούρκου αξιωματικού
1
loading

Ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε εξηγήσεις ο Τούρκος αξιωματικός ο οποίος έφτασε στη χώρα μας μαζί με άλλους επτά συναδέλφους του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει για την υπόθεση της χορήγησης ασύλου στον αξιωματικό το οποίο έχει «παγώσει» μετά από σχετικό αίτημα του   υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Τούρκος αξιωματικός, με τη βοήθεια μεταφραστή, για περίπου δυο ώρες, σε μια διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, απάντησε στις ερωτήσεις των συμβούλων Επικρατείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του στην απόπειρα πραξικοπήματος υποστηρίζοντας πως η αποστολή του ίδιου και των συναδέλφων του ήταν η μεταφορά τραυματιών με το ελικόπτερο με το οποίο, τελικά, ήρθαν στην Ελλάδα.

Η απόφαση του Τμήματος Αναστολών αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα ενώ στις 4 Μαΐου 2018 στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συζητείται η αίτηση   της κυβέρνησης με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η  απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον αξιωματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση που θα εκδοθεί από το ΣτΕ για τον Τούρκο συγκυβερνήτη   του ελικοπτέρου   θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς καθώς θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο Ανώτατο Δικαστήριο ως «πρότυπη δίκη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar είναι

    άσθενής ως μέτριος ο μουντζαλιάς που θέλει να δοξαστεί σαν τον πάγκακο που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους τουρκομπουνταλάδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει