Την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση της Μανωλάδας (Chowdry και άλλοι κατά Ελλάδας, 30.3.2017) εκφράζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Όπως τονίζει ακόμη, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν, ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στη χώρα μας.

Είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο η ακραία εργασιακή εκμετάλλευση ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης, αναφέρει η οργάνωση.

Επίσης, γίνεται αναφορά στην ανάγκη ορθής απονομής δικαιοσύνης, αφού λόγω της «ανεπάρκειας της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση, κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ένωση επισημαίνει, πως «για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά, όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης», καταλήγει η Ένωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.