Για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων σε τηλεοπτική του συνέντευξη. «Η 9χρονη βασανίστηκε αρκετά» υπογράμμισε.

«Οι ανακριτικές αρχές γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια, τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα» είπε αναφερόμενος στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Φαίνεται ότι η 9χρονη ήταν ένα παιδί που όχι απλά υπέστη αυτόν τον θάνατο που υπέστη με την θανατηφόρα δόση της κεταμίνης αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε υποστεί κατά τον παρελθόν επεισόδια τα οποία δεν είχαν καμία σχέση είτε με παθολογικό υπόβαθρο είτε με γενετικό υπόβαθρο ή κάποιο άλλο φυσιολογικό υπόβαθρο» επεσήμανε ο Γρηγόρης Λέων.

«Φαίνεται καθοριστικό προφανώς ότι αφενός χρησιμοποιήθηκε μία ουσία για να την οδηγήσει στον θάνατο αφετέρου φαίνεται ότι υπάρχουν επεισόδια τα οποία έτσι όπως περιγράφονται από τους ίδιους τους θεράποντες ιατρούς και από την ίδια την οικογένεια σε κάποιες δημόσιες δηλώσεις φαίνεται να έχουν επιδράσει εξωγενείς παράγοντες, πιθανά όχι μόνο κεταμίνη, αλλά μπορεί να είναι μία προσπάθεια ασφυκτικού θανάτου ή μία απόπειρα ασφυκτικού θανάτου. Θα μπορούσε να είναι η χρήση μίας άλλης ουσίας» επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

«Δυστυχώς πιστεύω ότι το παιδί αυτό νομίζω ότι βασανίστηκε αρκετά» ανέφερε κλείνοντας ο Γρηγόρης Λέων.