Το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης κοπέλας από τον Κολωνό προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει 212 χρήστες της διαδικτυακής εφαρμογής που έχουν επικοινωνήσει με το προφίλ της ανήλικης το οποίο -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής- διαχειριζόταν ο Ηλίας Μίχος.

Οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τα κινητά αλλά και τους υπολογιστές τόσο του Ηλία Μίχου, όσο και της 12χρονης προσπαθώντας να πάρουν απαντήσεις και να δουν πώς κλείνονταν τα ραντεβού ενώ η μητέρα της κοπέλας κρατείται στον Κορυδαλλό.

Η μητέρα της 12χρονης

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να εξέδιδε την 12χρονη προς 50 – 70 ευρώ τη φορά. Τα ραντεβού με τους υποψηφίους πελάτες δινόταν συνήθως κοντά στον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια και οι ερωτικές συνευρέσεις πραγματοποιούταν κατά βάση στα αυτοκίνητά τους.

Οι 16 που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και κατέθεσαν ότι έχουν συνομιλήσει με την 12χρονη

Από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα Τετάρτη 2/11 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν παρουσιαστεί αυτοβούλως 16 άνδρες οι οποίοι έχουν καταθέσει ότι χρησιμοποιούσαν τη διαδικτυακή εφαρμογή γνωριμιών και μέσω αυτής είχαν επικοινωνήσει με το προφίλ της 12χρονης.

Μεταξύ των 16 αυτών ατόμων βρίσκονται ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ένα του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαγραφεί με επίσημες ανακοινώσεις από τα κόμματα.

Τρεις από τους 16 φέρεται να συναντήθηκαν με την 12χρονη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast για τους τρεις από τους 16 άνδρες που έχουν καταθέσει στις Αρχές ότι συνομίλησαν με την ανήλικη έχουν προκύψει ισχυρές ενδείξεις ότι συναντήθηκαν με την 12χρονη και έτσι θεωρείται πιθανό να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Οι 5 συλληφθέντες

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αυτή τη στιγμή βρίσκονται πέντε άνδρες που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό και η ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ταυτοτήτων τους όπως επίσης και τις φωτογραφίες τους.

Ηλίας Μίχος

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό.

Κολωνός
Ηλίας Μίχος

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως πρόκειται για τον Μίχο Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο ενώ έχει γίνει γνωστό πως ο 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος βρίσκεται στις φυλακές Γρεβενών.

Σε βάρος του 53χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και
  • παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Ο επιχειρηματίας ο οποίος διατηρεί κατάστημα στον Κολωνό όπου απασχολούταν η μητέρα της 12χρονης αλλά και η ίδια στην απολογία του ενώπιον της 33ης ανακρίτριας, αφού παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το παιδί, αρνήθηκε ότι το βίασε.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως η 37χρονη μητέρα γνώριζε τι συμβαίνει με την κόρη της.

«Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: ”Της έχω πει ότι φροντίζω μια γιαγιά”… Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από το Μάιο έως τον Αύγουστο είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη.

Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω ”στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει γιατί τσακωνόταν μαζί της”. Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη…» είπε ο 53χρονος.

Ιωάννης Σοφιανίδης

Μαζί με τα στοιχεία του Ηλία Μίχου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του συνεργού του, Ιωάννη Σοφιανίδη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και
  • Εμπορία ανθρώπων.

Ο Ιωάννης Σοφιανίδης ο οποίος είναι πατέρας τριών κοριτσιών κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης στην απολογία του έστρεψε τα βέλη του στο παιδί το οποίο κατηγόρησε ότι τον προκαλούσε.

«Η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές» φέρεται να είπε στην αρμόδια ανακρίτρια.

Ευθύμιος Κλωθάκης

Ο Ευθύμιος Κλωθάκης του Ελευθερίου και της Ευαγγελίας, γεννήθηκε την 20-4-1988 στο Μαρούσι Αττικής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ευθύμιος Κλωθάκης

Αναστάσιος Λαζαρίδης

Ο Αναστάσιος Λαζαρίδης του Ηλία και της Σοφίας, γεννήθηκε την 20-10-1989 στην Αθήνα και σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Αναστάσιος Λαζαρίδης

Νικόλαος Κονταρής

Ο Νικόλαος Κονταρής του Ιωάννη και της Ζωής, γεννήθηκε την 5-11-1986 στον Πειραιά και σε βάρος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Νικόλαος Κονταρής

Αναγνώρισε ακόμη τρεις άνδρες η 12χρονη

Μία μαραθώνια κατάθεση που κράτησε έξι ώρες έδωσε τη Δευτέρα (1/11) στους Αστυνομικούς η 12χρονη στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έδειξαν στο κορίτσι φωτογραφίες υπόπτων για την υπόθεση και φέρεται να έχει αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα τρία ακόμη άτομα.