«Η επιλογή της επίθεσης νωρίς το πρωί, όπου η κίνηση στο δρόμο μπροστά στο ΕΚΘ, το πάρκο στο σημείο, καθώς και το ανοιχτό κτίριο στο οποίο βρίσκονταν εργαζόμενοι και πολίτες είναι αυξημένη, μας προβληματίζει έντονα και δημιουργεί ανησυχία σε όλους μας για τις συνέπειες και το αποτέλεσμα που επιδίωκαν μέσα από αυτή την καταδικαστέα επίθεση» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι το ΕΚΘ για την εμπρηστική επίθεση σε όχημά του.

Όπως σημειώνει «ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του ΕΚΘ, έχει σίγουρα έναν συμβολισμό που είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί, αλλά αποτελεί βέβαιο ότι γίνεται σε μια περίοδο διεκδικήσεων, γεγονός που έχει το δικό του σημαντικό νόημα, καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου, για το εργασιακό νομοσχέδιο και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το ΕΚΘ μπροστά στο κτίριό του, ενάντια στο νομοσχέδιο που όπως έχουμε επισημάνει, εμπεριέχει στοχευμένες νομικές κατασκευές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ιδεολογικές ακροβασίες.

Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η απειλή δεν μας τρομάζει, αλλά μας δυναμώνει. Δεν θα μας φιμώσουν. Θα μιλάμε, θα διεκδικούμε και θα θέτουμε υπεύθυνα, τα αυτονόητα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: grtimes.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.