Μεγάλης αγριότητας είναι το έγκλημα που διαπράχθηκε στην διπλοκατοικία στα Γλυκά νερά τα ξημερώματα της Τρίτης 11/5 με θύμα μία νεαρή γυναίκα η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη πάνω στο κρεβάτι της με το μωρό της να το βρίσκουν οι αστυνομικοί πάνω στο άψυχο κορμί της και τον σύζυγό της φιμωμένο και δεμένο. Μάλιστα πριν από λίγο άνδρες κρατώντας ένα φέρετρο έφτασαν στο σπίτι και όπως φαίνεται πήραν το άψυχο κορμί της νεαρής γυναίκας

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η 20χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη σοφίτα ενώ ο σύζυγός της σε καρέκλα. Οι δράστες φαίνεται πως προκάλεσαν τον θάνατό της με ασφυξία στραγγαλίζοντας την με την μπλούζα της. Βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα με το 11μηνο μωρό της πάνω στο σώμα της να κλαίει. Νωρίτερα οι δράστες είχαν κρεμάσει και τον σκύλο της οικογένειας από μπαλκόνι του σπιτιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ και του ρεπόρτερ Γ. Γεραφέντη, ο σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας, ο οποίος είναι πιλότος της Πολιτικης Αεροπορίας, κατέθεσε ότι περίπου στις 4:30, τρεις άνδρες με κουκούλες μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας παράθυρο στην πίσω πλευρά της μεζονέτας, έσπασαν την κάμερα ασφαλείας, τον έδεσαν σε καρέκλα τον φίμωσαν με κολλητική ταινία και άρχισαν να ψάχνουν για αντικείμενα αξίας. Αφαίρεσαν 10.000 ευρώ, κοσμήματα σημαντικής αξίας που το ανάγκασαν να τους πει ότι είχε κρύψει σε παιδικό παιχνίδι στο υπόγειο και διέφυγαν. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Ο 32χρονος κατάφερε κάποια στιγμή να κινηθεί δεμένος και να ενεργοποιήσει ακουμπώντας με τη μύτη του, όπως είπαν πηγές της ΕΛΑΣ, το τηλέφωνό του, καταφέρνοντας να ειδοποιήσει την αστυνομία που έσπευσε επιτόπου. Όταν ειδοποιούσε τις αρχές δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή και πίστευε ότι ήταν λιπόθυμη, όπως είπε στους αστυνομικούς. Το μωρό εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Οι γείτονες άκουσαν τα γαβγίσματα του σκύλου, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Ο σύζυγος αναμένεται να δώσει και νέα κατάθεση γιατί και ο ίδιος είναι σε σοκ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ κλιμάκιο του εγκληματολογικού και του τμήματος ανθρωποκτονιών συλλέγει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας δείγματα του dna των δραστών καθώς μέσα στο σπίτι έμειναν 1,5 ώρα. Παράλληλα, αναζητείται οπτικό υλικό από κάμερες σπιτιών της περιοχής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» ο δήμαρχος Παιανίας Ίσίδωρος Μαζης έκανε λόγο για υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της ευρύτερης περιοχής. Χαρακτήρισε τις κλοπές σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην περιοχή κάτι τόσο αποτρόπαιο. Όπως είπε το σπίτι της οικογένειας ήταν εντός του πολεοδομικού ιστού, σε όχι τόσο απομονωμένο σημείο.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος