Ένταση υπήρξε στην Καλλιθέα μετά τη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ που διεξήχθη στο Ελ Πάσο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ομάδα 200 ατόμων κινήθηκε επιτέθηκε σε αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο εξ αυτών, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα οχήματα και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 20χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος, στειλιάρι, μεταλλική ράβδος και γυάλινο μπουκάλι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Απογευματινές ώρες χθες (05-09-2020), στην Καλλιθέα Αττικής, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ομάδα 200 περίπου ατόμων επιτέθηκε απρόκλητα με σιδερόβεργες, μεταλλικά στειλιάρια, καθώς και βόμβα μολότοφ, η οποία δεν ανεφλέγη εναντίον αστυνομικών της Ομάδας Δράση, που βρίσκονταν στο σημείο.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός που συμμετείχε στην επίθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνος, στειλιάρι, μεταλλική ράβδος και γυάλινο μπουκάλι.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-(9) βόμβες μολότοφ,

-αυτοσχέδιος εμπρηστικός εκρηκτικός μηχανισμός (Α.Ε.Ε.Μ.) αποτελούμενος από (2) πλαστικά μπουκάλια περιέχοντα βενζίνη, με προσαρμοσμένη κροτίδα,

-(4) σιδερένιοι μεταλλικοί ράβδοι,

-(6) μεταλλικοί σωλήνες,

-(4) ξύλινα στειλιάρια,

-(3) λαιμοί από γυάλινα μπουκάλια, με προσαρμοσμένο σε αυτούς ύφασμα,

-φωτοβολίδα χειρός,

-ξύλινο πόδι τραπεζιού,

-κράνος, υφασμάτινη κουκούλα τύπου FULL FACE, γάντια χειρός και τσάντα.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., ενώ προκλήθηκαν φθορές σε (2) σταθμευμένα οχήματα και (2) υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες.

Σε βάρος του συλληφθέντα και των λοιπών ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για διατάραξη της κοινής ειρήνης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, βαριά σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά και τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση».