Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛΑΣ, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 11 αλλοδαπών που συνελήφθησαν την 19-03-2020 κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Εξάρχεια και Σεπόλια.

Δείτε εδώ τα στοιχεία τους

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται πως στη μονοκατοικία στα Σεπόλια βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο – τούνελ εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου RPG με μεταλλικό τρίποδο,
αντιαρματικό, μίας χρήσης,
πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή,
2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας,
4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες,
πιστόλι άνευ γεμιστήρα και (56) φυσίγγια,
12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και
μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Σημειώνεται ότι το αυτοσχέδιο τούνελ – σήραγγα, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κλπ και οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.