Πολύ καλά οργανωμένη και μάλιστα σε… χολιγουντιανά πρότυπα ήταν η απόδραση των δυο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα, το βράδυ της Δευτέρας (27/05).

Συγκεκριμένα, ένας Αλβανός που είχε πάρει μέρος και σε συμπλοκή στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού -επεισόδιο που φαίνεται ότι είχε να κάνει με το ξεκαθάρισμα της αλβανικής μαφίας στις φυλακές, καθώς και ένας Σύρος κρατούμενος κατάφεραν να το σκάσουν από το ίδρυμα. Η συμπλοκή εκείνη, που είχε γίνει με αυτοσχέδια μαχαίρια, είχε ως απολογισμό έναν νεκρό και επτά τραυματίες.

Όπως αναφέρθηκε το δελτίο ειδήσεων του Open, οι δύο κρατούμενοι είχαν σκάψει σε προγενέστερο χρόνο ένα λαγούμι σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, που βρισκόταν μέσα ή κοντά στο μαγειρείο των φυλακών Αυλώνα. Με τα κλειδιά που είχε στην κατοχή του ο Σύρος μάγειρας κατάφεραν να φτάσουν στον χώρο και στη συνέχεια να πηδήξουν από έναν μαντρότοιχο, στον οποίο είχε στηθεί σκαλωσιά.

Εκεί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μία αστυνομικό που περιπολούσε στην περιοχή. Όταν είδε τον πρώτο, έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, όμως στη συνέχεια βγήκε και ο άλλος και της επιτέθηκαν. Οι δραπέτες την έσπρωξαν και την πέταξαν κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν, πιθανότατα με αυτοκίνητο συνεργών.