Κατάστημα στο οποίο παίζονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια και στοίχημα, μέσω ιστοσελίδας, στην Αρκαδία, εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τον ιδιοκτήτη να συλλαμβάνεται και σε βάρος του να σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια.

Η Αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο εν λόγω κατάστημα διοργανωνόταν παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας, στην οποία η είσοδος γινόταν με τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password), τα οποία παρείχαν αυτοπροσώπως οι διαχειριστές αυτής σε ορισμένα άτομα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, καθώς και έπειτα από σχετική αλληλογραφία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, υπήρχε εμπλοκή του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καταστήματος. Σημειώνεται, ότι η ιστοσελίδα είχε κατοχυρωθεί μέσω εταιρίας – καταχωρητή με έδρα τις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας και όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ο ιδιοκτήτης συνελήφθη να στοιχηματίζει, μέσω της επίμαχης ιστοσελίδας, κατέχοντας λογαριασμό χρήστη με ρόλο διαχειριστή που του επέτρεπε να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα στοιχήματα των παικτών – πελατών.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς διαχειριζόταν τουλάχιστον δέκα ενεργούς χρήστες. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και 325 ευρώ, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεσή συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες – παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου:

  • να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν,
  • να συμβουλεύονται πάντοτε τον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) https://www.gamingcommission.gov.gr/,
  • η συμμετοχή παικτών + χρηστών του διαδικτύου σε τυχερό παίγνιο, μέσω διαδικτύου, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, είναι αξιόποινη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.