Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε ανήμπορους ηλικιωμένους καθώς και κλοπές από σπίτια στη Δυτική Αττική, από όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων.

Πρωινές ώρες της 18ης Απριλίου συνελήφθησαν σε καταυλισμό στα Άνω Λιόσια, τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, καθώς και ένας ανήλικος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, των ληστειών καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από οκταμήνου και πλέον είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέπρατταν ληστείες με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία, σε βάρος ανήμπορων να αντισταθούν ηλικιωμένων, καθώς επίσης και διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια στη Δυτική Αττική, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι στοχοποιούσαν ηλικιωμένα άτομα που θεωρούσαν «εύκολους στόχους» και προέβαιναν κατ’ επανάληψη σε ληστείες και κλοπές σε βάρος τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κινητών τηλεφώνων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο οχήματα ως μέσα διαφυγής.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 127 υποθέσεις, εκ των οποίων 11 περιπτώσεις ληστειών και 116 κλοπών από οικίες στη Δυτική Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.