Εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης σε περιοχές της Κηφισιάς, του κέντρου της Αθήνας και κατά μήκος της παραλιακής πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 22ας Αυγούστου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Αυγούστου5, από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη 13 συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι πέντε ως υπεύθυνοι καταστήματος.

Ειδικότερα, οι παραπάνω έναντι χρηματικού αντιτίμου, παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι οικείοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιβάλουν στα ανωτέρω καταστήματα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.