Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/8) προς Παρασκευή (11/8) στο Ζεφύρι, μετά από καταγγελίες για πυροβολισμούς στον αέρα.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε περί τις 02:40 στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κλάρας με τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να εντοπίζουν έναν 29χρονο και έναν 23χρονο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου CZ99 των 9mm και 33 φυσίγγια. Μάλιστα, στο σημείο ανευρέθησαν και τέσσερις κάλυκες που πιθανότατα είχαν βληθεί πριν από λίγη ώρα και θα εξεταστεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το ένα προέρχονται από το πιστόλι που κατασχέθηκε.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 03:10 στην οδό Διονυσίου Σολωμού, με την ΟΠΚΕ και πάλι να περνάει χειροπέδες σε έναν 22χρονο για τον οποίο υπήρξε κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι πυροβολεί στον αέρα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου USP των 9mm με 7 φυσίγγια στη γεμιστήρα και άλλα 5 πάνω του, με το όπλο σύμφωνα με πληροφορίες να είναι κλεμμένο από οικία αστυνομικού.

Την προανάκριση και για τα δύο περιστατικά ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου.