Στη Χαλκιδική ένας άνδρας περίπου 70 ετών πυροβόλησε με καραμπίνα κατά παρέας ανήλικων που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του και ένας από τους εφήβους που τραυματίστηκε από στα σκάγια περιέγραψε το περιστατικό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» ο 17χρονος είπε πως «ήμασταν μία μεγάλη παρέα παιδιών, όπου φωνάζαμε και κάναμε βλακείες. Τότε, απλώς στο “άκυρο”, νιώσαμε μία σφαίρα και βλέπω το κεφάλι μου γεμάτο αίματα».

«Τρέξαμε πανικόβλητοι στην πλατεία, ρίξαμε νερό και μετά από όλα αυτά πήγαμε στο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για το περιστατικό μίλησε και στην εκπομπή ο πρόεδρος της κοινότητας της Ολυμπιάδας, Γιάννης Πετράκης, ο οποίος είπε ότι «χθες το βράδυ μετά τη μία δέχθηκα ένα τηλεφώνημα ότι στην πλατεία του χωριού μας έχουν χτυπηθεί δικά μας παιδιά. Ο δράστης είναι κοντά στα 80 έτη, ζει μόνος του και έχει ψυχολογικά προβλήματα. Δεν ξέρουμε πού βρήκε το όπλο».

Σημειώνεται, ότι ο ηλικιωμένος πυροβόλησε εναντίον παιδιών επειδή τον ενοχλούσαν. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ και ο δράστης είναι 70 ετών, ενώ οι πυροβολισμοί στράφηκαν εναντίον δύο 17χρονων και ενός 15χρονου.

Τα παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τις πρώτες βοήθειες. Ειδικότερα, το ένα από τα τρία παιδιά μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στο οποίο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.