Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ενός 23χρονου από το Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται ότι επιχείρησε να βιάσει μία 69χρονη γυναίκα σε θαλάσσια περιοχή στον Ωρωπό και στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο με ηλεκτρικό πατίνι.

Πρόκειται για τον:

ISHAQ Adil του Shahzad και της Zatoon, γεννηθέντα την 4-11-2000 στο Πακιστάν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού του πέρασαν χειροπέδες με την αυτόφωρη διαδικασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου στη Σκάλα, καθώς διαπιστώθηκε ότι μεσημβρινές ώρες της 8ης Ιουνίου στην παραλία Αγίου Κωνσταντίνου, ο 23χρονος προσέγγισε την 69χρονη και με σωματική βία την ακινητοποίησε με σκοπό να την εξαναγκάσει σε ανοχή γενετήσιας πράξης. Η παθούσα αμύνθηκε και κατάφερε να απελευθερωθεί με τον 23χρονο να διαφεύγει από το σημείο με ηλεκτρικό πατίνι.

Αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας που επιλήφθηκαν προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα στον τόπο τέλεσης της ανωτέρω πράξης, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ασύρματο ακουστικό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, επιπλέον δύο γυναίκες είχαν καταγγείλει ότι την ίδια μέρα σε κοντινή περιοχή ακολουθήθηκαν απειλητικά από άτομο που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι με προφανή σκοπό τη διάπραξη παρόμοιων πράξεων, ο οποίος τράπηκε σε φυγή μετά τις έντονες λεκτικές αντιδράσεις τους. Στο πλαίσιο αναζητήσεων και ελέγχων ατόμων που προσομοίαζαν με το δράστη, εντοπίστηκε ο 23χρονος, το κινητό τηλέφωνο του οποίου συνδέθηκε με το εν λόγω ακουστικό.

Ακολούθως, οδηγήθηκε στο τμήμα όπου εξακριβώθηκε η εμπλοκή του και αναγνωρίστηκε από όλες τις γυναίκες. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το ηλεκτρικό πατίνι που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος για τις μετακινήσεις του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.