Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος κατηγορούμενος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας έφτασε στα δικαστήρια υπό άκρα μυστικότητα και πέρασε το κατώφλι της 22ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Ο πατέρας Αντώνιος βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση δυο τροφίμων της δομής. Η υπόθεση αφορά έναν 19χρονο πρώην τρόφιμο της «Κιβωτού του Κόσμου» και έναν 15χρονο που εξακολουθεί να φιλοξενείται στη δομή και φέρεται να αφορά την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Ο κατηγορούμενος ιερέας έχει δώσει, ήδη, το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής στο υπόμνημα των εξηγήσεων του στον αρμόδιο εισαγγελέα στο οποίο δίνει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”».

Ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να αφήνει αιχμές για σκοπιμότητες χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις δύο καταγγελίες εις βάρος του. «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, ύστερα από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της “Κιβωτού”, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, φορείς και Μέσα.

Δύο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη “αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού» έχει και άλλα ανοικτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να καθίσει ο ιερέας στο εδώλιο κατηγορούμενος για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, μαζί με ακόμη επτά πρώην υπαλλήλους της δομής, καθώς του αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Επιπλέον , ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της δομής και η πρεσβυτέρα ελέγχονται για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της Οργάνωσης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.