Μια αυστριακή τουρίστρια 32 χρόνων κατήγγειλε πως ένας 42χρονος καλόγερος προσπάθησε να τη βιάσει μέσα στην μονή του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Η τουρίστρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ, είχε επισκεφθεί τη Μονή, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το πασίγνωστο Ναυάγιο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στις 9 του μήνα.

Ο καλόγερος, ο οποίος είναι φιλοξενούμενος στην Μονή, καθώς κατάγεται από τα Γιάννενα, σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να την πλησίασε και άρχισε να την θωπεύει.

Η τουρίστρια απομακρύνθηκε, αλλά εκείνος την ακολούθησε, την εγκλώβισε και επιχείρησε να την βιάσει. H 32χρονη κατάφερε να του ξεφύγει και λίγο αργότερα να τον καταγγείλει.

Στη Μονή έφτασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου και συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου τον 42χρονο καλόγερο, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν, δεν είχε και έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είναι μοναχός.

Κατόπιν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για το κακούργημα της απόπειρας βιασμού, καθώς και για αντιποίηση αρχής, λόγω της έλλειψης των εγγράφων. Τελικά ο 42χρονος καλόγερος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.