Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και έλαβαν ο καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα Λαέρτ Χάτζιου και ο 35χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί στην δολοφονική επίθεση στην οδό Θηβών πριν από δύο χρόνια, ενώ ο 22χρονος μετά την απολογία του επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, από όπου και θα απελαθεί.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία Ιωαννίνων, ο 31χρονος επέδειξε ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, διακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε, ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανίας. Ακόμη, προέκυψε ότι και ο 22χρονος αναζητούνταν από τις αλβανικές Αρχές, σε εθνικό επίπεδο, για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση. Επίσης, όπως έγινε γνωστό ο Juxhin Bajrami ενεπλάκη και σε εγκληματική δράση στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Marius Dhiamandi, ενώ τραυματίστηκε ο Bajrami.

Πώς έφτασαν οι ελληνικές Αστυνομικές Αρχές στη σύλληψη

Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό οχήματος να σταματήσει στην περιοχή της Ελεούσας των Ιωαννίνων Αυτός, όμως, δεν υπάκουσε αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το όχημα ,που δεν είχε σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών έπεσε σε τρία οχήματα, εγκλωβίστηκε σε φανάρι και τελικά ακινητοποιήθηκε, όταν χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί βρήκαν τότε την ευκαιρία και συνέλαβαν τον οδηγό και άλλους δύο επιβάτες του οχήματος.

Ο δε οδηγός του οχήματος, που ήρθε από την Αθήνα να παραλάβει τον επικίνδυνο κακοποιό και ακόμη ένα άτομο από αφύλακτη διάβαση στα σύνορα, είχε και αυτός απασχολήσει της αστυνομικές αρχές το 2021, όταν είχε τραυματιστεί από πυρά, που είχαν ως στόχο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Θηβών πριν δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν: το αυτοκίνητο, το ανακληθέν δελτίο ταυτότητας, χρηματικό ποσό 1.400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Ο Αλβανός θεωρείται αρχηγικό στέλεχος της σφαγής στη Λούσνια

Για τους Αλβανούς ο Λαέρτ είναι ο αντίστοιχος Πάσαρης της Ελλάδας, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι ελληνικές αρχές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του Laert Haxhiu, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ως αρχηγικό στέλεχος της σφαγής στη Λούσνια το 2017.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, ο 31χρονος Laert Haxhiu από τη Lushnja και ο 35χρονος Juxhin Barjami από τη Δελβίνα ταξίδευαν μαζί με έναν 22χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητείται στην Αλβανία για «εσκεμμένο σοβαρό τραυματισμό» σε συνεργασία. 

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις με τις κατηγορίες για «παράβαση του νόμου περί μεταναστών», «πλαστογραφία», «ανυπακοή» και «ψευδή δήλωση». Τους κατασχέθηκαν 1400 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα καθώς και το BMX X6 του Juxhin Barjam.