Αγωνία για την τύχη των τροφίμων του Γηροκομείου Αθηνών

Τι λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ. στο newsbeast.gr


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12:31
25/12/2010
Αγωνία για την τύχη των τροφίμων του Γηροκομείου Αθηνών
2
loading

Μεγάλοι άνθρωποι, κάποιοι από αυτούς με προβλήματα υγείας, μένουν τα τελευταία χρόνια στις πτέρυγες του Γηροκομείου Αθηνών. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, να φύγουν από το ίδρυμα επειδή οι νοσηλευτές, που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες, τους έχουν… εγκαταλείψει.

«Δεν θέλουμε να τους διώξουμε. Αλλά δεν γίνεται να μένουν εδώ όταν οι άνθρωποι που τους παρακολουθούν λείπουν. Δεν θέλουμε να τους συμβεί κάτι», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας.

Αυτή τη στιγμή μάλιστα από τους 133 νοσηλευτές, οι 4 έχουν υποβάλλει την παραίτησή τους, οι 6 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και άλλοι 8 έχουν πάρει άδεια.

Ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή οι οφειλές των μισθωτών ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια και των ηλικιωμένων στις 400.000. Και λόγω αυτών των χρεών, δεν έχουν πληρωθεί οι νοσηλευτές. Αλλά ξεκαθαρίζει ότι «έχουμε καταθέσει αίτημα σε διάφορες τράπεζες για να μας δανειοδοτήσουν και να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα όσο κρατάει αυτή η κρίση, έως ότου μπορέσουμε να πουλήσουμε κάποια ακίνητά μας».

Την ίδια ώρα πάντως η ανησυχία είναι έκδηλη στα πρόσωπα των συγγενών των περίπου 110 τροφίμων. Οι συγγενείς τους μάλιστα είναι κατηγορηματικοί: «Μην διανοηθεί κανένας να τους πάρει από το Γηροκομείο. Δεν έχουμε που να τους πάμε, ούτε έχουμε κάποιον να τους φροντίσει. Και φυσικά δεν έχουμε τα χρήματα για να τους πάμε σε ιδιωτικά γηροκομεία».

Μεθαύριο πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αρχίζει κύκλος επαφών με τη νομαρχία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις ώστε οι ηλικιωμένοι του ιδρύματος να μη χρειαστεί να μετακινηθούν.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kokota murletzo

    Bοηθείστε τα ανήμπορα γεροντάκια σαν να είναι η μάνα σας και ο πατέρας σας.Σα να είστε εσείς οι ίδιοι.Πίσω από τι ρητίδες τους, φαντασθείτε ότι υπήρχε κάποτε ένα πανέμορφο παιδί ,που δεν ήξερε τι του επιφυλάσσει η μοίρα.Τα καημένα!.Είναι μες στην δυστυχία και τα ρωτάς είστε ευχαριστημένοι; Και με τρεμάμενη φωνή σου απαντούν.Ναι.

  2. avatar kostas

    η ντροπη σε ολο της το μεγαλειο που ειναι το κρατος που ειναι η εκκλησια??

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει