Σε τρεις μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο «εξορκιστής» και επικεφαλής της αίρεσης «Εκκλησία των Εθνών» και σε δύο μήνες και 15 ημέρες ο στενός του συνεργάτης για τη λειτουργία χώρου λατρείας χωρίς άδεια στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αμφότερες οι ποινές ανεστάλησαν επί τριετία, ενώ στον συνεργάτη του «εξορκιστή», αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλίκίας. Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το 2022 έπειτα από έλεγχο της Αστυνομίας, μετά από τις αντιδράσεις που είχαν προκαλέσει οι «εξορκισμοί» στην πλατεία Δικαστηρίων. Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας.

Στις 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα. Επί τόπου συνελήφθη ο 24χρονος Δημήτρης Παναπακίδης, ως προσωρινά υπεύθυνος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Όταν ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α/Τ Θέρμης και συνελήφθη, είπε κατά την απολογία του: «Οι αστυνομικοί μάλλον μπέρδεψαν τα γραφεία της μη αστικής εταιρείας με τον χώρο της θρησκευτικής μας λατρείας. Εκείνη τη μέρα δέχθηκα κλήση από τον διοικητή του Α.Τ. Θέρμης και μου είπε να πάω αμέσως στο τμήμα.

Εκεί μου εξήγησε ότι έγινε έλεγχος στα γραφεία της εκκλησίας και διαπιστώθηκε δήθεν ότι κάναμε λειτουργία εκείνη τη μέρα. Αυτό δεν ισχύει γιατί γίνονταν εργασίες από κάποιους εθελοντές. Για τις βαριές επαγγελματικές εργασίες κλήθηκαν επαγγελματίες. Μαζευόμασταν σποραδικά πότε στο βουνό στην Ευκαρπία και πότε σε ξενοδοχεία και σε χώρους δεξιώσεων και συνεδριάσεων που νοικιάζαμε».

Σύμφωνα με το grtimes.gr, Ο συνεργάτης του ανέφερε: «Κάποια στιγμή παρατηρώ ένταση δίπλα στην πόρτα. Άκουσα ερωτήματα: Τι συμβαίνει εδώ; Ποιοι είστε; Κάνετε λειτουργία; Είχα μιλήσει νωρίτερα με την αστυνομία. Μου είχαν ζητήσει κάποια χαρτιά και τους απάντησα. Ήταν έντονες οι φωνές του Αστυνομικού. Με το θάρρος της προηγούμενης επικοινωνίας απάντησα εγώ: Δεν κάνουμε λειτουργία. Δεν δείχνετε σεβασμό σε έναν ιερό χώρο. Θεώρησα τον τόνο του έντονο και προσβλητικό και ζήτησα από τους αστυνομικούς να βγουν έξω. Δέχτηκαν. Μου ζήτησαν άδεια λειτουργίας.

Τους είπα ότι δεν είμαι ο πάτερ, είμαι ένας εθελοντής. Τους είπα ότι αν χρειάζονται κάτι να μου το στείλουν γραπτώς. Πήρε τηλέφωνο και είπε ότι θα σε προσάγουμε. Ακολούθησα χωρίς να φέρω αντίσταση. Μετά ήρθε ο πάτερ και ακολούθως μας συνέλαβαν. Η μητέρα μου είναι μέλος της εκκλησίας».