Το «σφυροκόπημα» της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου δέχτηκε η καθηγήτρια παιδοκαρδιολόγος, Αγγελική Καρατζά η οποία συνέχισε την κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην οποία είχε εκφράσει τη θέση ότι η Τζωρτζίνα ήταν ένα «παιδί καρδιολογικά φυσιολογικό» και «πρέπει να στραφούμε σε άλλα αίτια» προκειμένου να εξηγηθεί η ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο.

Η κατάθεση της κ. Καρατζά διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με τον Αλέξη Κούγια να την κατηγορεί για ψευδή κατάθεση επικαλούμενος αναφορές της σε παλαιότερες καταθέσεις αλλά και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και κατέθεσε μήνυση σε βάρος της ενώ η κατάθεση της είναι σε εξέλιξη.

Η γιατρός στην ανακριτική της κατάθεση είχε αναφέρει ότι επικοινώνησαν μαζί της από το Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, ωστόσο, στη συνέχεια διευκρίνισε πως η επικοινωνία είχε προηγηθεί κάτι που υποστηρίζουν  και άλλοι γιατροί του Καραμανδανείου.

«Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε την μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος κάλεσε τη μάρτυρα να θυμηθεί τι είχε καταθέσει προανακριτικά.

Αλέξης Κούγιας: Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ποτέ ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.

«Όλα ήταν φυσιολογικά»

«Όλα ήταν φυσιολογικά» ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο η γιατρός η οποία είχε εξετάσει την μικρή Τζωρτζίνα λίγες μόλις ημέρες πριν της εισαγωγή της στο νοσοκομείο με αναφερόμενους σπασμούς. «Δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα» τόνισε η μάρτυρας η οποία κλήθηκε από τον Αλέξη Κούγια να εξηγήσει πώς καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα.  

«Αν υπάρχουν «καμπανάκια» για ανησυχητικά στοιχεία, το παιδί δεν είχε. Η καρδιά της ήταν φυσιολογική. Έγινε και δεύτερη εξέταση και καρδιογράφημα» είπε η μάρτυρας διευκρινίζοντας πως δεν έγινε μαγνητική στο παιδί πριν την ανακοπή που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια γιατί δεν υπήρχε λόγος ενώ στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσε να μεταφερθεί.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τον Αλέξη Κούγια να συνεχίζει τις ερωτήσεις του και τη μάρτυρα να επιμένει πως «Το παιδί είχε φυσιολογική λειτουργία στην καρδιά του, οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές και στο Ωνάσειο, που είχε πάει, πάλι είχαν πει ότι το παιδί ήταν φυσιολογικό στην καρδιά».

Όπως εξήγησε η παιδοκαρδιολόγος εξέτασε τη Τζωρτζίνα γιατί το ζήτησε η παιδίατρος της λόγω του θανάτου των αδελφών της χωρίς , ωστόσο, να έχει υποπτευθεί κάτι. «Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, θέλω να δεις το παιδί μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά» είπε.

Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» με την πρόεδρο να λέει στην μάρτυρα να μην απαντήσει σχετικά με το θάνατο της Ίριδας.

«Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Αλέξης Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λέει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.