Λίγες μόλις ώρες μετά τις καταγγελίες της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό για προσπάθειες εκφοβισμού της κόρης της, η νομική εκπρόσωπος του κοριτσιού πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ζητώντας να καταθέσει συμπληρωματικά προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία.

Η 12χρονη φέρεται να είναι σε θέση «να υποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα» για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Στη δήλωσή της η συνήγορος, Αντωνία Λεγάκη συσχετίζει αυτή την εξέλιξη με τις διαδοχικές απειλές και τις επιθέσεις που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα.

Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί πριν από περίπου 10 ημέρες από την έτερη δικηγόρο της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπουλου, το οποίο, ωστόσο, είχε απορριφθεί ως αόριστο.

Θα καταθέσουν αίτημα για φύλαξη του σπιτιού

Η ανάκριση μπήκε στην τελική της ευθεία μετά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε στις 10 Μαρτίου η κατηγορούμενη μητέρα της ανήλικης η οποία από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Τότε, η 37χρονη είχε δεχθεί σειρά ερωτήσεων μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στη δικογραφία από την κλήτευση και νέων κατηγορουμένων τους οποίους αναγνώρισε ως κακοποιητές της η ανήλικη κόρη της.

Χθες, μέσω των συνηγόρων της, η κατηγορούμενη, για την υπόθεση μαστροπείας, μητέρα κατήγγειλε ότι η 12χρονη έγινε στόχος επίθεσης στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει με τον αδελφό της, από άγνωστο άνδρα. Σύμφωνα με την 37χρονη που οδηγήθηκε στη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο, αυτή δεν είναι η μοναδική επίθεση που έχει σημειωθεί σε βάρος του κοριτσιού καθώς ανέφερε ότι πριν από δυο εβδομάδες άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης, κατήγγειλε ότι το περασμένο Σάββατο άγνωστος πλησίασε και τον 10χρονο γιο της, αδελφό της ανήλικης, και του έκανε απειλητική χειρονομία «δείχνοντας του να μη μιλήσει, μήνυμα το οποίο προφανώς προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του».

Παράλληλα, οι νομικοί παραστάτες της 12χρονης ζήτησαν προστασία των παιδιών της οικογένειας.
«Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!» σημειώνουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας έκανε γνωστό πως έχει ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου καθώς δεν πρόκειται, όπως υποστηρίζει, για τυχαία γεγονότα αλλά για προσπάθειες εκφοβισμού της 12χρονης προκειμένου να σταματήσει να «μιλάει» για όσα βίωσε.

Επίσης, η θεία της 12χρονης με την οποία διαμένει το παιδί στη Λευκάδα, υπέβαλλε στο τοπικό ΑΤ μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Τέλος έγινε γνωστό πως πρόθεση των δικηγόρων της 12χρονης είναι να υποβληθεί αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων για φύλαξη του σπιτιού, που διαμένει το παιδί στη Λευκαδα.