Την προστασία της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό ζητά η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε. «Θέλει να καταθέσει για άλλα 5-6 άτομα» επεσήμανε ενώ τόνισε πως το περιστατικό κατά της ανήλικης δεν είναι το μόνο που έχει καταγγελθεί στις Αρχές το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας της 12χρονης δήλωσε: «Κάποιος προσπάθησε να μπει στο σπίτι (της θείας της) και την τραυμάτισε στο χέρι. «Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα να καταθέσει η 12χρονη καθώς η ίδια διατίθεται να υποδείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα» πρόσθεσε.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε επίσης η δικηγόρος.

Όπως δε τόνισε είναι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας ρωτήστε την αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το γιατί, ενώ έχουν καταγγελθεί όλα αυτά. «Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε η Ασπασία Ταραχοπούλου αναφέροντας ότι για όλα τα περιστατικά έχει ενημερώσει τις αρχές.

«Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα»

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται και άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρ’ όλο που είναι επίπονο το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου» υπογράμμισε.

«Η ανακρίτρια επίσης έκρινε ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση γιατί δεν λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει. Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα. Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα για κατάθεση της 12χρονης και ελπίζω να γίνει δεκτό» ανέφερε κλείνοντας η δικηγόρος.