Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε συνολική κάθειρξη 37 ετών έναν 53χρονου που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση των τριών ανήλικων ανιψιών του, καθώς για τέσσερα χρόνια ικανοποιούσε τις αρρωστημένες πράξεις του.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι κατέγραψε τα πάντα στο κινητό του, οι γονείς των παιδιών είδαν βίντεο και γνώριζαν, ωστόσο δεν έκαναν κάτι και η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένα θύμα ενηλικιώθηκε και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Πιο αναλυτικά, από τα 37 έτη, θα εκτίσει μόνο τα 20 χρόνια, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις τελέστηκαν το διάστημα 2009-2013, αλλά χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια για να καταγγελθούν στις διωκτικές Αρχές και συγκεκριμένα το 2021, όταν το ένα από τα θύματα ενηλικιώθηκε. Φαίνεται δε, ότι οι γονείς των παιδιών γνώριζαν για το τι συνέβαινε, επειδή είχε πέσει στα χέρια τους ένα από τα βίντεο αλλά εκείνοι επέλεξαν να σιωπήσουν, με την εισαγγελέα της έδρας να τους καταλογίζει «εγκληματική αμέλεια».

Όπως έγινε γνωστό, τα ανήλικα θύματα (γεννημένα τα έτη 2003, 2004 και 2006) περνούσαν κάποιες ώρες στο σπίτι των παππούδων τους λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των γονιών τους. Στο ίδιο σπίτι ζούσε κι ο 53χρονος. «Μας παρίστανε τον καλό και ήσυχο αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα τέρας» ανέφερε από το βήμα του μάρτυρα ένα από τα αδέλφια του κατηγορούμενου.

Στην απολογία του, ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του ζητώντας συγγνώμη από τα αδέλφια του, ενώ ανέφερε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την παραδειγματική του τιμωρία για να «δικαιωθούν οι αθώες ψυχές». «Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» ανέφερε η εισαγγελικός λειτουργός, τονίζοντας ότι ο δράστης κατέστρεψε όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή των παιδιών.