Τέλος στη δράση συμμορίας που είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους κατοίκους του Αυλώνα, της Μαλακάσας, της Συκάμινου και του Μαρκόπουλου Ωρωπού, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού μετά από συντονισμένη επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Β/Α Αττικής και της ΟΠΚΕ.

Με χειροπέδες κατέληξαν τρία μέλη της συμμορίας των Ρομά (σ.σ. ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως αρχηγός), τα οποία εμπλέκονται σε τουλάχιστον 30 κλοπές και απόπειρες από οικείες, κλοπή από όχημα καθώς και ληστρική επιδρομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη της εγκληματικής ομάδας ανέρχονται ίσως και πάνω από το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ στις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κυνηγετικό όπλο, πλήθος ρολογιών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και το επιχειρησιακό όχημα του.

Η έφοδος έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/1), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα. Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τελεσθείσες και σε απόπειρα από άτομα που έχουν ενωθεί για το σκοπό αυτό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και ληστρική κλοπή. Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Ωρωπού, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021 «χτυπούσαν» σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Προτίμηση στα… κυνηγετικά όπλα

Πιο αναλυτικά, δρώντας μεθοδικά και έχοντας ως ορμητήριο την περιοχή των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, διέπρατταν κλοπές από οικίες σε περιοχές των ορεινών εδαφικών ενοτήτων του Ωρωπού επιδεικνύοντας παράλληλα, ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων. Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητα οχήματα ως «επιχειρησιακά», ακολουθούσαν σταθερά δρομολόγια προσέγγισης και απομάκρυνσης, ενώ ο τρόπος παραβίασης των οικιών ποίκιλε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα ευάλωτα σημεία εισόδου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: όχημα (επιχειρησιακό), κυνηγετικό όπλο, πλήθος ρολογιών και τιμαλφή, πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet και κάρτες SIM, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, ηχεία, παιχνιδομηχανές κλπ), πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων και 370 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται. Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά με συμμορίες Ρομά, επιδείκνυαν τα κέρδη από την εγκληματική τους δράση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Γιολδάσης: «Σημαντική επιτυχία για το Τ.Α. Ωρωπού»

«Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία των συναδέλφων του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, η οποία βασίστηκε στη μεθοδική έρευνα και στις ατελείωτες ώρες δουλειάς ακόμη και πέραν του προβλεπόμενου χρόνου. Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, θα κάνει την ευρύτερη περιοχή πιο ασφαλή καθώς τα μέλη της φέρονται να εμπλέκονται σε δεκάδες περιπτώσεις κλοπών. Θέλω, ωστόσο, να τονίσω και την ανάγκη για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με προσωπικό, προκειμένου να εμπεδωθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών», δηλώνει στο Newsbeast ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής, Γιώργος Γιολδάσης, ο οποίος υπηρετεί κιόλας στο Τ.Α. Ωρωπού.

Ο κ. Γιολδάσης προσθέτει ακόμη ότι: «Είμαστε ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση με αυξημένες ανάγκες λόγω των δύο δομών φιλοξενίας προσφύγων, τις φυλακές ανηλίκων και βέβαια την καθημερινή μετακίνηση των συναδέλφων μου στην Αθήνα για φύλαξη στόχων, γι’ αυτό και αποκτά μεγαλύτερη αξία η προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό της Υπηρεσίας».