Στη μαραθώνια απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης επαναλάμβανε διαρκώς ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πως δεν είναι βιαστής κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός απευθυνόμενος στους δικαστές ξέσπασε και κλαίγοντας είπε: «Έχω πολλά μέσα στην ψυχή μου δυο χρόνια. Δεν αντέχω άλλο, θέλω να πάω σπίτι μου. Είναι δυνατό 60 χρόνων άνθρωπος να λέω τέτοια πράγματα; Δεν είμαι βιαστής. Κάντε ότι θέλετε».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης συναισθηματικά φορτισμένος, στην οκτάωρη απολογία του, επέμεινε σε όλους του τόνους πως οι καταγγελίες σε βάρος του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έστρεψε τα βέλη του στους συναδέλφους του που θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν με τις αναφορές τους.

«Ποιος τα λέει αυτά; Ο Τσαρούχας; Ο Μπιμπίλας; Ο Μπουρδούμης; Ένας δεν ήρθε μόνος του να μου πει τίποτα! Η Τζενη Διαγούπη που ερχόταν στο γύρισμα και μου έτριβε τα πόδια; Ξαφνικά ανακάλυψε κι αυτή ότι είμαι βιαστής; Θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν τους! Εμένα θέλουν να με βγάλουν από το θέατρο. Με έβγαλαν. Δε λέω ότι δε μου στοιχίζει. Με στεναχωρεί. Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ό,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είναι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!» είπε συγκινημένος.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός εστίασε στο γεγονός ότι του ζητούνται αποδείξεις για μια καταγγελία προ 15 ετών.

«Που να τις βρω!» διαμαρτυρήθηκε και συνέχισε λέγοντας: « Και παρόλα αυτά ήρθαν αποδείξεις. Για την πρώτη καταγγέλλουσα ήρθαν οι ηθοποιοί που ήθελαν και δεν είπαν τίποτα. Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Υπερασπίζομαι τη χαμένη μου ζωή που κρέμεται από μια κλωστή. Απλώς να συνεχίσω να αναπνέω. Δεν πρόκειται να δουλέψω ξανά σε αυτή τη δουλειά. Όχι επειδή δε μπορώ. Επειδή ούτε στα μάτια δεν μπορούν να με κοιτάξουν! Εγώ δεν τους θέλω. Ντροπή τους!!!Ήρθαν τρεις εθελόντριες και δεν έβγαινε. Δε γινόταν να κάνουν πίσω. Προσπαθώ να μπω στη σκέψη τους και νομίζω ότι τα καταφέρνω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίοδο που έμεινε στη φυλακή όπου «σταματά το μυαλό, η ζωή και βλέπεις το τέλος…».

«Ξέρετε τι πέρασα εκεί μέσα; Δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω το άλλο πρωί. Όχι επειδή θα σου κάνουν κάτι οι κρατούμενοι απαραίτητα, εμένα μου φέρθηκαν άψογα. Ένας κρατούμενος που έχει φάει 30 χρόνια φυλακή μου είπε «εγώ που έχω κάνει όσα έχω κάνει, έχω βρει μια δικαιολογία μέσα μου. Εσύ που είσαι αθώος κάθε σου μέρα μετράει για δέκα» είπε και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του. «Μου είπαν να ζητήσω συγγνώμη. Θα ζητήσω. Από τη μάνα μου και τον πατέρα μου, από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Τέλος. Ζητάω συγγνώμη κι αν πλήγωσα κάποιον ζητάω συγγνώμη, αλλά τέτοια πράγματα δεν έχω κάνει» ανέφερε.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε για την δεύτερη καταγγελία σε βάρος του για απόπειρα βιασμού , το 2010 λέγοντας πως είδε την νεαρή ηθοποιό και συζήτησε μαζί της για πιθανή αντικατάσταση ρόλου στη θεατρική παράσταση. «Μου είπε την ενδιέφερε. Χάρηκε παρά πολύ» περιέγραψε ο Πέτρος Φιλιππίδης και πρόσθεσε πως «όταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά. Υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα.

«Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Ότι έγινε έγινε επειδή το θέλαμε και οι δυο» είπε και περιέγραψε πως συναντήθηκαν στο θέατρο όπου μπήκε από την πλαινή πόρτα.

«Ότι έγινε έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη» είπε και πρόσθεσε «Δεν της άρεσε. Ήταν έντονη. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα και για το Λακη το Γλυκούλη. Να προτείνω μπορώ, να επιβάλλω δε μπορώ. Ήμουν ένας σοβαρός επαγγελματίας. Στην τηλεόραση μπορούσα να προτείνω. Στο θέατρο είναι αλλιώς. Μετράει περισσότερο ο λόγος σου, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Για κάποιες μέρες τηλεφωνούσα. Στην αρχή δεν υπήρχε απάντηση. Δε σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησε και προσπάθησα να επαναφέρω την προηγούμενη σχέση μας. Τα τηλεφωνήματα έγιναν πιο χαλαρά, μετά από δυο εβδομάδες ίσως και λιγότερο διεκόπη η επικοινωνία μας». Αναφερόμενος δε στο κίνητρο της καταγγελίας, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως η νεαρή γυναίκα έχει πει αρκετά ψέματα για να τον προσεγγίσει και σημείωσε «Ακόμα κι αν παρεξηγούσα τη διάθεση μιας γυναίκας θα σταματούσα εγώ, δεν υπήρχε περίπτωση. Έχει ακουστεί ότι δε σέβομαι το όχι. Πως θα αποδείξω ότι αυτό που λένε ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έχει συμβεί; Μόνο βλέποντας το χαρακτήρα μου. Πρέπει να βρω έναν τρόπο ότι ο άνθρωπος που έχετε επί 10 μήνες απέναντι σας δεν είναι αυτός που περιγράφουν».

Ο ηθοποιός μίλησε και για την ηθοποιό, φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία κατέθεσε πως αν και γνώριζε για την απόπειρα βιασμού συνεργάστηκε μαζί του. «Εγώ αν είχε κάνει κάποιος αυτό το πράγμα σε φίλη μου δε θα συνεργαζόμουν! Και θα το κατήγγειλα. Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι ενεργή, ασχολείται με δικαιώματα, είναι ενεργή πολιτικά. Και δεν της είπε να με καταγγείλει!» είπε ο Πετρος Φιλιππίδης και ξέσπασε λέγοντας «Όσοι με κατηγορούν ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής! Αυτό με σκοτώνει. Θέλουν να με πλακώσουν; Να μου πουν ότι έχουν να μου πουν; Αλλά όχι αυτό! Ότι είμαι βιαστής!».

«Τι να κάνει ο κ. Μπουρδούμης; Να πιστέψει τη γυναίκα του. Είχα τόσες γυναίκες υποτίθεται και ήξερα το πρόγραμμα και κυνηγούσα άλλες τόσες που δε με αφορούσαν! Ξέρω για όλες αυτές τις γυναίκες πότε πηγαίνουν στις εξετάσεις, πότε έχουν τα προγράμματα τους; Είναι απίθανα όλα αυτά! Δε φαντάζεστε πόσο απίθανα είναι όλα αυτά!» είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια.

«Ήρθε και με είπε αληταρά η Εβελινα Παπούλια! Έμεινε έγκυος η Μπέσσυ Μαλφα και την αντικαταστήσαμε με την κυρία Παπούλια. Της έλεγα θα μου κανείς ένα νόημα και θα σταματάμε την παράσταση. Της έφερε ντιβάνι να ξαπλώνει στο ενδιάμεσο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κακοποιεί τις γυναίκες!» σχολίασε.

Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως για την τρίτη καταγγέλλουσα του μίλησε κοινός γνωστός ενώ επικοινώνησαν και μέσω Instagram. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο ψυχικό. Εγώ ήμουν με το Mercedes. Δεν αμφισβητώ την ημερομηνία, δε θυμάμαι. Είναι πολύ ευχάριστη συνάντηση. Η καταγγέλλουσα με περιγράφει σε δυο διαφορετικές περιστάσεις με διαφορετικούς τρόπους. Η μια είναι ότι μπαίνω με έπαρση και εγωισμό και στην άλλη ότι μπήκα με αγωνία και άγχος και ιδρωμένος και κάπως έτσι. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες, μεταξύ άλλων και γυμνές. Φύγαμε και της λέω έχεις μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ότι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις από την έδρα αναφορικά με τον ισχυρισμό του περί οργανωμένου σχεδίου και το κίνητρο πίσω από αυτό.

«Δεν έδωσα δουλειά σε καμία» είπε ο κατηγορούμενος με την πρόεδρο να του απαντά: « Και άλλοι δεν τους έδωσαν…».

Π. Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους…

Πρόεδρος: Άρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;

Π. Φιλιππίδης: Ναι. Από πού προκύπτει το στημένο δηλαδή; Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι έγινε από όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Δεν πήραν τη δουλειά. Η πρώτη γιατί έρχονταν και ξαναέρχονταν; Καμία δε μίλησε για βιασμό, ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας ο κατηγορούμενος ανέφερε: «Γνωρίζονταν οι Παπαχαραλάμπους, Δροσακη και Αναστασοπούλου. Μετά τηλεφωνήθηκαν όλοι μεταξύ τους. Όλος ο χώρος. Ήθελαν να πετάξουν από το χώρο όσους θεωρούσαν ξεπερασμένους. Ήθελαν να διώξουν όσους είχαν εξουσία, αυτό με την εξουσία βέβαια πρέπει να συζητηθεί. Έπρεπε αυτό να γίνει με γνωστούς ανθρώπους. Θα γινόταν με αγνώστους; Οι πρώτες κατηγορίες δεν έχουν σχέση με αυτές. Είναι πιο ελκυστικό να κατηγορείς για κακουργήματα. Για παράδειγμα η κυρία Παπαχαραλάμπους έχει συμμετάσχει στην ίδια ταινία με την τρίτη καταγγέλλουσα. Ξέρετε οι άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ τους» ανέφερε.

Εισαγγελέας: Η δεύτερη καταγγέλλουσα πως ήξερε τις άλλες;

Π. Φιλιππίδης: Εξετάστε το παρελθόν της. Εγώ δεν μπορώ να πω. Αν θέλετε μια δίκαιη δίκη ψάξτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ψάξτε. Είναι εθελόντριες. Δεν έχουν συμβεί αυτά που ισχυρίζονται.

Εισαγγελέας: Επελέγησαν τυχαία;

Π. Φιλιππίδης: Όχι. Δεν γνωρίζετε το σύστημα. Έχει έρθει άνθρωπος στο σπίτι μου και μου έχει μιλήσει για μια από τις καταγγέλλουσες και μου έχει πει ότι είχαν σχέση μαζί τους.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι έπρεπε να φύγουν οι παλιοί. Δεν είστε 85 χρόνων.

Π. Φιλιππίδης: Θα είχα φύγει μόνος μου. Παλαιοί για το δικό τους το μυαλό… Από την υπεράσπιση λέγανε για εμένα «17 χρόνια στο «Μουσούρη»». Αν δεν τα βάλετε όλα αυτά μαζί δε θα καταλάβετε

Εισαγγελέας: Γιατί επέλεξαν εσάς όμως;

Π. Φιλιππίδης: Γιατί έκανα μια ζωή που παρέπεμπε σε αυτό που ήθελαν. Δεν κρυβόμουν…..

Εισαγγελέας: Μας λέτε ότι και οι τρεις καταγγελίες είναι ψευδείς. Θεωρείτε ότι αυτό ο τρόπος είναι ο πιο ανέφελος να εκθέσουν ένα κομμάτι έτσι της προσωπικής τους ζωής;

Π. Φιλιππίδης: Η απάντηση είναι ναι. Δεν στοιχίζει τίποτα γιατί μέσα σου δεν έγινε και κάτι. Τώρα αν καταστρέφετε η ζωή του άλλου; Θα ξεχαστεί γρήγορα…

Εισαγγελέας: Γιατί το έκαναν τώρα και όχι στην αρχή της καριέρας τους;

Π. Φιλιππίδης: Γιατί τώρα δημιουργήθηκε το κλίμα.

Στο τέλος της απολογίας του ο Πέτρος Φιλιππίδης διάβασε άρθρο του Χρ. Χωμενίδη για τον χαρακτηριστικά του καλλιτέχνη. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή οπότε η εισαγγελέας της έδρας θα προτείνει επί της ενοχής ή όχι του κατηγορούμενου ηθοποιού.