Με «οδηγό» τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν τον δράστη της μαφιόζικης εκτέλεσης των δύο υπηκόων Αλβανίας στο καφέ της Νέας Σμύρνης, το βράδυ της Κυριακής (18/12).

Φορώντας μαύρα ρούχα κι έχοντας καλύψει το πρόσωπο του με κουκούλα και χειρουργική μάσκα, ο έμπειρος πιστολέρο προσέγγισε το τραπέζι που κάθονταν ο 41χρονος και ο 44χρονος και πυροβόλησε συνολικά 7 φορές, καταφέρνοντας θανάσιμα πλήγματα.

Από τις κινήσεις του και την ψυχραιμία που επέδειξε μέσα σε τόσο κόσμο, οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για έμπειρο εκτελεστή που έχει σκοτώσει ξανά κατά το παρελθόν.

Το γεγονός ότι ανέλαβε μία υψηλού ρίσκου εκτέλεση, καθώς δεν δίστασε να μπει σε ένα μαγαζί γεμάτο ανυποψίαστους πελάτες και σε μία πλατεία που εκείνη την ώρα έσφυζε από ζωή, περνώντας ανάμεσα σε περαστικούς και πυροβολώντας από απόσταση αναπνοής το στόχο του, δείχνει «επαγγελματία».

Τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης αιφνιδιάστηκαν σε απόλυτο βαθμό, καθώς ακόμα και να ήξεραν ότι κινδύνευαν δεν περίμεναν ότι κάποιος θα τους επιτεθεί μέσα σε ένα κατάστημα με δεκάδες θαμώνες. Ίσως γι’ αυτό ο δράστης να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα οι Αρχές θα εξετάσουν το σενάριο να γνώριζε ο πιστολέρο ότι οι δύο άντρες θα βρίσκονταν μαζί στο καφέ και να ήθελε να καταφέρει διπλό χτύπημα.

Ο δράστης εξαφανίστηκε πεζός, καθώς στο σημείο όπου έδρασε δεν θα μπορούσε να τραπεί σε φυγή με άλλο τρόπο. Αστυνομικές πηγές θεωρούν ότι σε κοντινή απόσταση υπήρχε κάποιο επιχειρησιακό όχημα διαφυγής και γι’ αυτό «σαρώνονται» κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να εξακριβωθεί το δρομολόγιο διαφυγής.

Ωστόσο, το modus operandi δείχνει άτομο που δύσκολα θα έχει αφήσει πίσω του ίχνη.

Ποια είναι τα δύο θύματα

Όσον αφορά τα θύματα, οι Αρχές εκτιμούν ότι βασικό στόχος ήταν ο 41χρονος τον οποίον πυροβόλησε πρώτα και με στόχευση στο κεφάλι. Πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. για ληστείες, ναρκωτικά και οπλοκατοχή.

Ο 44χρονος που πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα φέρεται να είχε απασχολήσει για οπλοκατοχή και το νόμο περί παράνομων παιγνίων.

Η 31χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε στο καφέ δεν είχε καμία σχέση με τους δύο άντρες. Βρισκόταν στην καφετέρια και τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι από αδέσποτη σφαίρα.