Έναν 32χρονο Γεωργιανό κακοποιό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των ιταλικών Αρχών, συνέλαβαν χθες (1/12) στο Περιστέρι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο κακοποιός βασάνιζε ενοίκους σπιτιών στα οποία έμπαινε για να διαρρήξει.

Ο άνδρας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, σε ληστεία που έκανε τον Μάρτιο του 2021 σε αγρόκτημα στην Καλαβρία, στο οποίο παλιότερα εργαζόταν, βασάνισε ένα βρέφος μπροστά στα μάτια της μητέρας του, προκειμένου η γυναίκα να του αποκαλύψει πού είναι το χρηματοκιβώτιο.

Ο κακοποιός, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, μπήκαν απόγευμα, στο αγρόκτημα της οικογένειας και έκατσαν μέχρι αργά τα ξημερώματα. Κράτησαν ομήρους την οικογένεια, συγκεκριμένα την μητέρα, την γιαγιά, τον παππού και χτύπησαν και το βρέφος, σε μία προσπάθεια να τους αποκαλύψουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο και άλλα χρυσαφικά ή χρήματα.

Την επόμενη μέρα έφυγαν νωρίς το πρωί, αφού λίγο έλειψε να δολοφονήσουν και τον παππού της οικογένειας και ιδιοκτήτη της φάρμας.

Η διαφυγή στην Ελλάδα και τα διαφορετικά ονόματα

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο του δράστη, ωστόσο ο ίδιος είχε διαφύγει και είχε περάσει στην Ελλάδα, πιθανότατα διαμέσου της Αλβανίας.

Στην Ελλάδα έμενε στην Αθήνα, άλλαζε συνεχώς σπίτια και χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα, με τους αστυνομικούς να έχουν στην κατοχή τους μόνο δύο από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε. Τελευταία φορά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην οδό Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας και έκτοτε έγιναν η σκιά του. Τελικά, τον συνέλαβαν στο Περιστέρι το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κακοποιός σχεδίαζε να φτιάξει ένα κύκλωμα και να συνεχίσει την δράση του.