Τον κύκλο των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορητηρίου έκλεισε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με την μαρτυρία της ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η κ. Δημητρίου, καταθέτοντας για δεύτερη μέρα, με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε πως ο πρώην υπουργός δεν παρενέβη στο έργο της και συμπλήρωσε πως ουδέποτε οι εισαγγελικοί λειτουργοί που έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο την ενημέρωσαν σχετικά.

«Εάν οι δικαστές φοβούνται τότε να κάνουν άλλη δουλειά» είπε αναφερόμενη στην παραίτηση της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Ράικου. Σε άλλο σημείο της εξέτασης της η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση για την κομματική ταυτότητα που της είχε αποδώσει η κ. Ράικου τόνισε: «Όχι μόνο δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη».

Η κ. Δημητρίου διατύπωσε τη θέση πως η κ. Ράϊκου έπρεπε να έχει δηλώσει αποχή από την έρευνα για την υπόθεση Novartis ακόμη και αν δεν είχε γίνει δεκτή. Αναφερόμενη δε στις αναφορές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν ήταν μηνύσεις ενώ εξέφρασε την απορία της γιατί καθυστέρησαν να την υποβάλλουν με δεδομένο ότι έληγε σε λίγο η αποσβεστική προθεσμία παραγραφής για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.