Με τη σκέψη ότι στις δύσκολες εποχές, όπως είναι αυτές που ζούμε, οι ομάδες του πληθυσμού, που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τον εαυτό τους καθίστανται ακόμα πιο ευάλωτες, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζει να στηρίζει τις
φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και σας καλεί να συνδράμετε κι εσείς το έργο της.

Στον Αυλώνα υπάρχουν ανήλικοι κρατούμενοι από την Παλαιστίνη, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι οικογένειες των κρατουμένων έχουν δολοφονηθεί κι εκείνοι καταφεύγοντας στην Ελλάδα ήρθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της επιβίωσης.

Οι κρατούμενοι αυτοί είναι καταδικασμένοι σε απορία. Η φυλακή καλύπτει τρία γεύματα καθημερινά και την απαραίτητη περίθαλψη υγείας, όταν υπάρχει ασθένεια. Τα φάρμακα όμως δεν επαρκούν πάντα όπως και πολλά από τα βασικά είδη ατομικής υγιεινής. Για πολλά δε είδη δεν υπάρχει καθόλου κάλυψη, από το κράτος παρά μόνο από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η παράδοση της βοήθειας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στο 210-7782281 και την Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών Αυλώνα στο 22950-42771.

Τα παιδιά των φυλακών Αυλώνα έχουν ανάγκη από:
1. Φάρμακα
Τα φάρμακα της φυλακής δεν επαρκούν και η φυλακή τα αγοράζει με χρήματα από το ταμείο απόρων.
2. Τηλεκάρτες
Οι περισσότεροι άποροι κρατούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν
με τους δικούς τους ακόμα κι όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
3. Ρούχα, παπούτσια και εσώρουχα (τα εσώρουχα πρέπει να είναι καινούρια)
Μαζέψτε παντελόνια τζιν, φόρμες μπλουζάκια, εσώρουχα, παπούτσια και παντόφλες.
4. Είδη ιματισμού και ατομικής υγιεινής
Σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες μπάνιου και προσώπου, σεντόνια, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη.
5. Σχολικά είδη, παιχνίδια,  βιβλία ξενόγλωσσα
Φάκελοι αλληλογραφίας, μολύβια, τετράδια, είδη ζωγραφικής, ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία στα Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αλβανικά, μπάλες μπάσκετ και ποδοσφαίρου κα.