Ο Βίντεο από κάμερα ασφαλείας σούπερ μάρκετ έχει καταγράψει καρέ – καρέ τη δράση συμμορίας κακοποιών που από τον Αύγουστο ευθύνεται για τουλάχιστον 7 ληστείες σε διάφορα καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων και ταχυδρομεία.

Ο λόγος για έναν 38χρονη και μία 39χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο δεν δίσταζαν να απειλούν με όπλο (αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι ρεπλίκα) τους υπαλλήλους των καταστημάτων που λήστευαν.

Η σύλληψη τους έγινε σχεδόν επ’ αυτοφώρω, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα ο 38χρονος είχε εισέλθει σε γαλακτοπωλείο στον Άγιο Παντελεήμονα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε η 39χρονη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες, εντόπισαν το όχημα στην περιοχή της Κυψέλης, το ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

«Χτυπούσαν» από τις αρχές Αυγούστου Στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από το γαλακτοπωλείο, αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικές σφαίρες καθώς και ρουχισμός που όπως διαπιστώθηκε έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, η δράση τους ξεκινά από τις αρχές του μήνα Αυγούστου. Οι κατηγορούμενοι είχαν προμηθευτεί τον αναγκαίο οπλισμό και πλήθος από είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους, όπως κράνη, κουκούλες, καπέλα, μάσκες προσώπου κ.λπ., προκειμένου να καθίσταται δύσκολη τόσο η ταυτοποίηση όσο και η συσχέτισή τους με τις συγκεκριμένες πράξεις.

Πώς δρούσε το δίδυμο

Ως προς τον τρόπο δράσης, κατά κύριο λόγο ο 38χρονος εισέρχονταν πρώτος στα καταστήματος και με απειλή όπλου ακινητοποιούσε υπαλλήλους και τυχόν πελάτες και ακολουθούσε η 39χρονη, η οποία με απειλή μαχαιριού εισέρχονταν στο χώρο των ταμείων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια διέφευγαν με μοτοσυκλέτες, τις οποίες είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά τη διάπραξη ληστειών. Στο κέντρο της Αθήνας και νότια Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε ληστείες και απόπειρα ληστείας σε καταστήματα στο Νέο Κόσμο, στην Κυψέλη, στη Νέα Σμύρνη και στον Άγιο Παντελεήμονα και δύο κλοπές μοτοσικλετών. Επιπρόσθετα ο 38χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ανθρωποκτονία, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και η 39χρονη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.