Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, φέρεται να απέκτησε τα αποτροπιαστικά βίντεο, μέσω ειδικής εφαρμογής που ονομάζεται «e-mule» και επέτρεπε το κατέβασμα απαγορευμένου υλικού από το dark web.

Η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, μίλησε στο Mega και είπε ότι το «e-mule» υπάρχει κυκλοφορεί εδώ και 20 χρόνια στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, διαφέρει ιδιαίτερα από νεότερα σχετικά εργαλεία, αφού βρίσκει αρχεία στο cloud και όχι από τον σκληρό δίσκο κάθε υπολογιστή.

«Χρησιμοποιείται σαν ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων. Γίνεται η αναζήτηση μέσα από συγκεκριμένες λέξεις και ετικέτες. Όταν κάποιος θέλει να κατεβάσει κάτι, ξέρει και τη συνάφεια του αντικειμένου που θα κατέβει», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν οι καθηγητές από την τάξη»

Μάλιστα, ο τηλεοπτικός σταθμός Star ανέφερε ότι ο συγγραφέας σε συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν, είχε αναφέρει πως επικοινωνούσε με μαθητές μέσω των social media, ώστε να τους δώσει την εντύπωση ότι έχουν ένα μεγαλύτερο φίλο.

Επίσης, κάθε φορά που μιλούσε σε κάποιο σχολικό τμήμα, ανέφερε ότι το ιδεώδες θα ήταν να μείνει μόνος του με τα παιδιά, χωρίς την παρουσία των καθηγητών.

«Όταν πηγαίνω στα σχολεία η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά. Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ ερωτήματα τα οποία αρκετές φορές είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, να τσιγκλήσω τα παιδιά για να βγάλω αυτό που έχουν μέσα τους. Και φυσικά το πρώτο που τους λέω είναι “ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας”. Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», είχε δηλώσει.

Επιπλέον, είχε αναφέρει πως «σίγουρα είναι μία μπλεγμένη γενιά. Το ίντερνετ, τα κινητά, τα social έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή τους και τη ζωή μας που μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους. Επικοινωνώ με παιδιά μέσω Facebook, επικοινωνώ και με παιδιά τηλεφωνικά. Θέλω όταν θα πάω στο σχολείο, μιλάμε για παιδιά λυκείου, θέλουν να με γνωρίζουν και πιο προσωπικά. Να συζητήσουν και πιο προσωπικά πράγματα. Θέλουν κατά κάποιο τρόπο έναν μεγαλύτερο φίλο για να του πουν κάποια πράγματα».