Ένα ακόμη άτομο, ηλικίας 54 ετών, προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και είπε ότι συνομιλούσε με το προφίλ της 12χρονος στον Κολωνό. Ο άντρας έδωσε κατάθεση και υποστήριξε πως είχε μόνο διαδικτυακές συνομιλίες με το κορίτσι.

Ο 54χρονος παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο για ανάλυση και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με το προφίλ της 12χρονης την Άνοιξη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθε αυτοβούλως 54χρονος ημεδαπός στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Ο ανωτέρω ανέφερε ότι την άνοιξη του τρέχοντος έτους συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Ο ανωτέρω ημεδαπός, αφού εξετάστηκε ενόρκως, αποχώρησε, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του στην υπόθεση».

Καταθέτει ξανά η 12χρονη

Στο μεταξύ, κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκωναναμένεται να δώσει η 12χρονη στον Κολωνό, ενδεχομένως και σήμερα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «κλειδί» για την πορεία της υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας. Στο κορίτσι θα επιδειχθούν φωτογραφίες υπόπτων προκειμένου να αναγνωρίσει ποιοι από αυτούς την είχαν βιάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει όλες τις IP των 212 ατόμων που επικοινώνησαν με το προφίλ που είχε δημιουργηθεί για τη 12χρονη σε εφαρμογή γνωριμιών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που βρισκόταν πίσω από τις κώδικες ονομασίες, επιχειρώντας να ξεκαθαρίσει ποιοι από αυτούς δεν έμειναν στις διαδικτυακές συνομιλίες αλλά πλήρωσαν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους στο παιδί.