Ο 40χρονος ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ των νοτίων προαστίων είναι, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το άτομο που συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ως ηθικός αυτουργός για τον άγριο ξυλοδαρμό μίας 67χρονης ξενοδόχου στην Αίγινα και του γιου τους. Μάλιστα, η ηλικιωμένη γυναίκα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μήνες στο «Αττικό» νοσοκομείο προκειμένου να συνέλθει από τα τραύματα της, γι’ αυτό και στην επίθεση αποδόθηκε ανθρωποκτόνος πρόθεση.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν συλληφθεί ακόμη τρία άτομα –ως φυσικοί αυτουργοί-, δύο εκ των οποίων έχουν ομολογήσει προανακριτικά ότι πήραν εντολή από τον 40χρονο για να εξαπολύσουν επίθεση με λοστούς και γροθιές σε βάρος της γνωστής ξενοδόχου και του γιου της. Οι τρεις φερόμενοι ως δράστες του ξυλοδαρμού που συνελήφθησαν είναι ηλικίας 38 έως 47 ετών, ενώ δύο είναι Έλληνες κι ένας Αλβανός. Οι δύο που ομολόγησαν τις πράξεις τους, φέρεται να είπαν στους αστυνομικούς ότι πήραν εντολή να πάνε στο ξενοδοχείο στην Αίγινα και να την τρομοκρατήσουν, έναντι αμοιβής.

Η… διαμάχη είχε ξεκινήσει από την Αθήνα και συγκεκριμένα την Καλλιθέα όπου ο 40χρονος διατηρεί κλαμπ, με την 67χρονη που διαμένει δίπλα να προβαίνει σε καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω της λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μάλιστα, είχαν υποβληθεί και μηνύσεις.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τους άλλους τρεις συλληφθέντες, παρά το γεγονός από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών έχουν εντοπίσει στοιχεία που τους συνδέουν. Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άντρες μετέβησαν στις 28 Αυγούστου 2021 στην Αίγινα και ξυλοκόπησαν την ξενοδόχο και τον γιο της, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο που δεν έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί και συνδέεται με το κλαμπ στην περιοχή της Καλλιθέας.

Η 67χρονη και ο γιος της είχαν δεχτεί γροθιές και χτυπήματα με σιδερένιο αντικείμενο. Η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Μάλιστα, την ώρα του ξυλοδαρμού βρισκόταν στο σημείο ο ανήλικος εγγονός της, ο οποίος τα είδε όλα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα με 5 φυσίγγια, κουτί που περιείχε 50 φυσίγγια, αυτοσχέδια μεταλλική ράβδος – ρόπαλο, κινητό τηλέφωνο. Στην κατοχή του 38χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεταλλική σιδερογροθιά, ξύλινο ρόπαλο, πλήθος αναβολικών σκευασμάτων, τμήμα της ενδυμασίας που φορούσε κατά τις επίδικες πράξεις, κινητό τηλέφωνο. Στην κατοχή έτερου 38χρονου ημεδαπού και του αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα της ενδυμασίας που φορούσαν κατά την επίδικη πράξη και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.