Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους είναι από χθες ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας όταν πήγε μαζί του για μπάνιο το οποίο έμελλε να είναι και το τελευταίο της. Ο πατέρας της 6χρονης υποστήριξε πως δεν βούτηξε να σώσει το παιδί του επειδή έχει χρόνιο άσθμα και πανικοβλήθηκε.

Πατέρας και κόρη, το πρωί της Δευτέρας, ανέβηκαν στο μηχανάκι και έφυγαν από το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του στο κέντρο της Κορίνθου. Μια συνάντηση που όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Live Newsδεν ήταν προγραμματισμένη.

«Ήρθε έτσι μου λέει: “Θα πάρω το παιδί σήμερα γιατί είμαι σπίτι”. Ήρθε και το πήρε» είπε η μητέρα της αδικοχαμένης 6χρονης.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας ο 42χρονος εθεάθη να γευματίζει με τη μικρή σε παραθαλάσσια ταβέρνα στο Καλάμακι, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες έμεινε για περίπου μισή ώρα. Κάτι που και ο ίδιος κατηγορούμενος περιέγραψε στην απολογία του.

«Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε, ζήτησε να πάμε στη θάλασσα» είπε ο πατέρας της 6χρονης.

«Είχαν πάει σε μία ταβέρνα και τρώγανε και στα 500 μέτρα 600, 700 ακριβώς από κάτω, είναι μία πολυσύχναστη παραλία, είναι μία παιδική χαρά οργανωμένη για να παίξει ένα παιδί, δεν πήγαν εκεί για μπάνιο», ανέφερε ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την μικρή.

Η διαδρομή

Η κάμερα του Live News ακολούθησε τη διαδρομή 4 χιλιομέτρων την οποία υποστήριξε ο πατέρας πως ακολούθησε. Ο 42χρονος με το μηχανάκι του βγήκε στον κεντρικό δρόμο κι έστριψε σ’ έναν παράδρομο. Ακολουθεί χωματόδρομος που οδηγεί τελικά στην ερημική παραλία που συνέβη το μοιραίο.

«Εγώ δεν την ξέρω καν αυτή την παραλία και είμαι εδώ 18 χρόνια», λένε γείτονες του 42χρονου.

«Πήγαν σε μία ερημική παραλία η οποία έχει δασική έκταση με πεύκα. Η οποία από πάνω είναι δύο εργοστάσια και είναι λίγο απόμερα, η οποία είναι από εκεί που είχαν κάτσει και φάγανε 2 ίσως και 3, ίσως και 4 χιλιόμετρα μακριά», συμπλήρωσε ο ψαροντουφεκάς.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα

Στην απολογία του ο 42χρονος υποστηρίζει πως αμέσως μετά το φαγητό πήγαν στην παραλία.

«Δε θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα» είπε ο 42χρονος.

Κρίσιμο είναι το χρονικό διάστημα των δυο ωρών, από τη 1 παρά τέταρτο όταν πατέρας και κόρη έφτασαν στην παραλία, μέχρι τις 3 παρά τέταρτο, όταν ο 42χρονος έχει ήδη φτάσει στο σπίτι του κι έχει καλέσει την αστυνομία για να πει ότι η κόρη του πνίγεται.

Ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε πρώτος το παιδί κάτω από τη βάρκα κάλεσε την Αστυνομία στις 15.08.

«Στις 15.07 έγινε η κλήση από το κινητό της γυναίκας μου ή το δικό μου στην αστυνομία και στις αρχές, μετά από 5 λεπτά, 8 λεπτά, 10 λεπτά ήρθε ένας αστυνομικός. Ήρθε μαζί με τον πατέρα του παιδιού» ανέφερε ο ψαροντουφεκάς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πατέρας όταν είδε το παιδί του να πνίγεται πήρε το μηχανάκι του και πήγε σπίτι του για να φορτίσει το κινητό του ώστε να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Είναι το κρίσιμο χρονικό διάστημα που η μικρή πνίγεται μόνη και αβοήθητη, φαγωμένη και φορώντας όλα τα ρούχα της.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό», λέει ο ψαροντουφεκάς.

Πνιγμός εντός ύδατος είναι η αιτία θανάτου που απέδωσε ο ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση της 6χρονης.

Του απαγόρευσαν να πάει στην κηδεία της κόρης του

Ο ίδιος, μιλώντας στο Live News, αναφέρθηκε στην σχέση με την κόρη του, της οποίας η κηδεία θα γίνει αύριο. «Έχω δώσει την κατάθεσή μου. Δεν είμαι σε κατάσταση σήμερα που φεύγει το παιδί και πάει στη χώρα μου να την κηδεύουν και δεν είμαι σε θέση να πω τίποτα, τα έχω χαμένα.. Δεν ξέρω τι ώρα είναι η κηδεία αύριο. Εμένα μου απαγόρευσαν να πάω στο παιδί μου. Με τη σύζυγο δεν έχουμε πρόβλημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το παιδί το έπαιρνα έναν μήνα συνέχεια. Το έπαιρνα το απόγευμα. Ερχόμουν από τη δουλειά και την έπαιρνα. Το παιδί μου έδινε δύναμη, ήταν η δύναμή μου. Πάει η ψυχή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων.