Σε εξωγενή παρέμβαση οδηγούν όλα τα στοιχεία που προκύπτουν για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου από τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα, στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο που άφησε το παιδί τετραπληγικό, είπε ο Γρηγόρης Λέων.

Για το εν λόγω επεισόδιο που κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος των ιατροδικαστών εξήγησε ότι η εισαγγελία έχει στα χέρια της ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το περιστατικό: «Η εισαγγελία έχει την πλήρη εικόνα, ένα πλούσιο ιατρικό υλικό για το παιδί που πέρασε από πάρα πολλές εξετάσεις στο καρδιαγγειακό του σύστημα. Αυτό μελέτησε ο εισαγγελέας μαζί με τις μαρτυρίες των γιατρών και προέβη στη δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Σχετικά με τα αναπάντητα ερωτήματα που γεννά το σοβαρό αυτό επεισόδιο ανέφερε τα εξής: «Όταν έχω ένα παιδί που δεν έχει παθολογικά ούτε γενετικά αίτια και γενικά δεν υπάρχει αιτιολογία για αυτό το σοβαρό επεισόδιο, όλα τα στοιχεία οδηγούν σε εξωγενή παρέμβασηΉταν ένα υγιές παιδί και κατέληξε με εγκφαλοπάθεια».

Διευκρίνισε παράλληλα πως ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός από το περιστατικό, είναι δυνατό να βρεθεί τι κρύβεται πίσω από την εξωγενή παρέμβαση που εξετάζεται για το παιδί: «Δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς τι συνέβη  γιατί έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έγινε και ιατροδικαστικά έχουμε κάποιους περιορισμούς. Όμως αν έχουμε τον ιατρικό φάκελο και τις μαρτυρίες μπορούμε να προσδιορίσουμε περίπου τουλάχιστον τι επηρέασε αυτός ο εξωγενής παράγοντας και να καταλήξουμε σιγά-σιγά σε κάποια περιορισμένα ενδεχόμενα που μας δείχνουν εξωτερική παρέμβαση».