Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Κιμμέρια της Ξάνθης, ένα από τα πομακοχώρια του νομού με περίπου 3.500 κατοίκους, από την άγρια δολοφονία ενός 46χρονου πατέρα δύο παιδιών με δράστη έναν 42χρονο συγχωριανό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα άγρια μαχαίρωμα μετά από καυγά για ασήμαντη αφορμή όπου οι δύο άνδρες αρχικά λογομάχησαν και στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια, με τον 46χρονο να «επικρατεί» του 42χρονου.

Στη συνέχεια, ο δράστης που είναι γνωστός στην περιοχή με το παρατσούκλι «Τζέτκας», πήγε σπίτι του, πήρε ένα κουζινομάχαιρο και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του συγχωριανού του. Εκεί τον πέτυχε στην αυλή και πριν προλάβει αυτός να αντισταθεί του κατάφερε χτυπήματα στη θωρακική χώρα και στην καρδιά με το κουζινομάχαιρο, αφήνοντας τον νεκρό μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης που συνέλαβαν τον δράστη (σ.σ. είχε πάει στα Επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης, καθώς είχε τραυματιστεί κι αυτός ελαφρά στο μπράτσο και στον μηρό) διαπίστωσαν ότι είναι παλιός γνώριμος. Πιο αναλυτικά, ο 42χρονος έχει ποινικό παρελθόν για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, απειλής κατά προσώπου, σωματικές βλάβες και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Φέρεται, μάλιστα, να έχει εμπλακεί ξανά σε καυγά με τραυματισμό άλλου ατόμου, ενώ και με το θύμα είχε παρελθόν διαπληκτισμών.

Η προανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ΕΛ.ΑΣ. να συλλέγει μαρτυρικές καταθέσεις για τον φάκελο ποινικής δικογραφίας, ενώ εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του 42χρονου.