Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 22χρονου Κώστα στον Μυλοπόταμο.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr η ανακρίτρια παρέμεινε για περισσότερο από τρεις ώρες στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ρεθύνου προκειμένου να πάρει απολογία από τον 44χρονο.

Ο δράστης ενώπιον της Ανακρίτριας φέρεται να ισχυρίστηκε πως θόλωσε το μυαλό του όταν ο 22χρονος συγχωριανός του τον προκάλεσε μιλώντας με άσχημα λόγια για συγγενείς του ζώντες και νεκρούς.

Δικηγόρος 44χρονου: «Είναι μετανιωμένος και συγκλονισμένος»

Ο 44χρονος δράστης φέρεται να δηλώνει μετανιωμένος, με τον συνήγορο υπεράσπισης, Διονύση Βέρρα, να αναφέρει: «δεν μπόρεσε να διαχειριστεί συναισθηματικά αυτό το οποίο εκείνη τη στιγμή συνέβη. Έγινε δέκτης μιας απίστευτης χυδαιότητας από την πλευρά του θανόντος και το οποίο δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Σε οποιοδήποτε βιωτικό συμβάν δεν αναπαραγάγουμε on camera τις χυδαιότητες.

Αυτά υπάρχουν στην δικογραφία και είναι αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Ένας άνθρωπος που έχει αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή ενώ μέχρι χτες η ζωή του ήταν σύννομη δεν μπορεί παρά να είναι μετανιωμένος και συγκλονισμένος.

Η απολογία του στην Ανακρίτρια ξεκίνησε λέγοντας “είμαι συγκλονισμένος από αυτό το οποίο συνέβη. Γιατί να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή και μάλιστα από τα χέρια μου;”. Έτσι είπε στην προανακριτική του απολογία. Ευελπιστούμε ότι οι δικαστές θα σκύψουν στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και θα του αποδώσουν Δικαιοσύνη όπως πραγματικά πρέπει. Δηλαδή να τιμωρηθεί αλλά στις διαστάσεις που του πρέπει. Να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος αναμφίβολα γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή αλλά στη διάσταση και με τον τρόπο που πρέπει».