Την ενοχή του 39χρονου προπονητή για το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια κατ΄ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μετά από διάσκεψη περίπου δυο ωρών το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) απάλλαξε τον κατηγορούμενο από την κατηγορία του βιασμού κατ εξακολούθηση της αθλήτριας ενώ ήταν μόλις 12 ετών.

Την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχος είχαν ο πρόεδρος του δικαστηρίου, η αρχαιότερη σύνεδρος και ένας ένορκος οι οποίοι μειοψήφησαν.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα αθλήτριας που κατήγγειλλε τον προπονητή για βιασμό ξέσπασε σε κλάματα. Στο πλευρό της νεαρής κοπέλας συναισθηματικά φορτισμένοι ήταν και σήμερα εκτός από τους γονείς της και η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Αυτή την ώρα γίνεται συζήτηση επί των ελαφρυντικών που ζητά η υπεράσπιση του κατηγορούμενου .