Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές για την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Τρίτης έπεσε θύμα αρπαγής από το σπίτι που διαμένει με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας με κουκούλα άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι του, το πήρε αγκαλιά και το έβαλε μέσα σε ένα άσπρο βανάκι και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Κάμερα που υπάρχει σε γειτονικό σπίτι, κατέγραψε τα στοιχεία του λευκού βαν σύμφωνα με την εκπομπή T-Live. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, ήταν νοικιασμένο από πρόσωπο το οποίο το επέστρεψε στο κατάστημα.

Η μητέρα με το παιδί, είχαν φύγει από τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2020 και τον Αύγουστο, αφού εκείνοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα, ο πατέρας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχε προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος της. Η μήνυση του πατέρα προς το πρόσωπο της μητέρας είχε γίνει για αρπαγή ανηλίκου και η οποία μπήκε στο αρχείο καθώς όπως αποδείχθηκε ο ίδιος της είχε δώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα του παιδιού ώστε αυτό να φτάσει στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο, η Δικαιοσύνη έκρινε πως το καλύτερο για το παιδί ήταν να μείνει στην Ελλάδα και στο σπίτι στο πλευρό της μητέρας του.

Ο νορβηγός πατέρας του ο νούμερο ένα ύποπτος

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο νορβηγός πατέρας του μικρού Ράινερ ο οποίος σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το λευκό βανάκι το οποίο έχει καταγραφεί από τις κάμερες γειτονικών σπιτιών. Εκτός όμως από τον πατέρα που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού, στο μικροσκόπιο των αρχών, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ έχει μπει και στενός συγγενής του.  

Δικηγόρος μητέρας: «Δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει»

Τα δικαστήρια της Νορβηγίας είχαν δώσει την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα ενώ οι μεταγενέστερες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, στη μητέρα. Εκκρεμεί απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο πατέρας έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Ο δικηγόρος της μητέρας, Χ. Οικονομάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και ανέφερε: «Με μια απλή ήρεμη πράξη, να επιστρέψει το παιδί, να ενημερώσει τις αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού, κάποιο κανάλι και να παραδώσει το παιδί ήρεμα στη μητέρα».

Ο ίδιος δικηγόρος, σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων τόνισε: «Ήδη από εχθές έχουμε στείλει έγγραφα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα και στην Ελλάδα και στη Νορβηγία, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση, ενώ στις επικοινωνίες τις τηλεφωνικές που έχουμε προσπαθήσει και εμείς και η μητέρα, δεν έχει ανταποκριθεί. Το τηλέφωνο του είναι κλειστό. Το αυτό συμβαίνει και με το περιβάλλον του πατέρα».

Εκτιμά ο δικηγόρος της μητέρας, πως ο πατέρας έχει διαφύγει ήδη στη Νορβηγία; «Οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και το Χαμόγελο του Παιδιού, συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι περιορίστηκε ο χρόνος διαφυγής. Όμως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τρόπος διαφυγής δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα. Υπάρχει το οδικό δίκτυο και τα πλωτά μέσα και από ότι φάνηκε, η διαδικασία αυτή η παράνομη, όποιος κι αν την έκανε, ήταν καταδρομική. Προφανώς και ήταν προσχεδιασμένη. Δεν ήταν της στιγμής. Προφανώς υπήρχε παρακολούθηση της οικίας» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομάκης.

Υπήρχε η στοιχειώδης συνεννόηση ώστε να επικοινωνεί με το παιδί του; Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δηλαδή όσο γίνονταν τα δικαστήρια, η πρόταση από την πλευρά τους ήταν η άμεση επικοινωνία του πατέρα με το παιδί «άνευ άλλου τινός». Ο πατέρας όμως έθετε πάντα ως όρο, πως για να επικοινωνήσει με το παιδί έπρεπε το παιδί να ταξιδέψει πρώτα στη Νορβηγία και να φύγει από την Ελλάδα.

«Με πάρα πολύ κόπο, με παρακλήσεις καταφέραμε να πηγαίνει και να επισκέπτεται το σπίτι και να το βλέπει για λίγες ώρες το παιδί» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Η έκκληση της μητέρας

Έκκληση μέσω του Alpha απηύθυνε η μητέρα του μικρού Ράινερ. «Είμαι η μητέρα του Ράινερ, που αρπάχτηκε χθες το βράδυ από το σπίτι μας, από έναν κουκουλοφόρο άντρα. Θέλω να κάνω μια έκκληση να μας βοηθήσετε να βρεθεί το παιδί. Είναι ήδη 19 ώρες μακριά μου χωρίς να γνωρίζουμε πού βρίσκεται. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη: Σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου».