Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή από τον Κολωνό, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να διευρύνουν τον κύκλο των καταθέσεων.

Πιο αναλυτικά, στη ΓΑΔΑ έχουν ήδη δώσει μαρτυρικές καταθέσεις ο πατέρας του παιδιού (σ.σ. οι γονείς του ήταν σε διάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα), ο 16χρονος αδερφός του, ο διευθυντής του γυμνασίου που πήγαινε και δύο ανήλικες συμμαθήτριες του.

Η μητέρα του έχει κάνει μία πρώτη συζήτηση με τους αστυνομικούς, ωστόσο δεν έχει δώσει αναλυτική κατάθεση –λόγω του σοκ και της ψυχολογικής κατάρρευσης που έχει υποστεί-, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη (19/5).

Στους αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να δώσουν κατάθεση κι άλλου συμμαθητές του 14χρονου, αλλά και τουλάχιστον ένας – δύο καθηγητές με τους οποίους φαίνεται να είχε έρθει πιο κοντά.

Την ίδια ώρα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «ξεψαχνίζουν» το κινητό τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ανήλικου αυτόχειρα, αναζητώντας «απαντήσεις»: τόσο για το εάν συμμετείχε σε κάποιο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι – πρόκληση, όσο και για το εάν κατά τον απασχολούσε και το είχε εκμυστηρευτεί σε κάποια συνομιλία του. Την προανάκριση χειρίζεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.