Να κλέψει από ηλικιωμένη πάνω από 77.000 ευρώ, με πρόσχημα υποτιθέμενη απολύμανση στο σπίτι της, λόγω του κορονοϊού κατάφερε μία 52χρονη στη Χαλκιδική. Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (6/5) η δράστιδα προσποιούμενη τη δημοτική υπάλληλο, μπήκε στο σπίτι της 80χρονης παθούσας, στον Άγιο Μάμαντα Χαλκιδικής.

Η 52χρονη αφού έπεισε την ηλικιωμένη να της υποδείξει πού είχε τοποθετημένα τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας κατάφερε, χωρίς να γίνει αντιληπτή, να αρπάξει μετρητά ύψους 77.400 ευρώ και κοσμήματα, που υπήρχαν μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια έγινε… καπνός, με τη βοήθεια άγνωστου συνεργού που την ανέμενε σε αυτοκίνητο.

Η δράστιδα ταυτοποιήθηκε αλλά δεν έχει εντοπιστεί

Περιπολικό

Μόλις η ηλικιωμένη συνειδητοποίησε πως έπεσε θύμα απάτης απευθύνθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο αστυνομικό τμήμα των Νέων Μουδανιών και κατήγγειλε το περιστατικό.

Οι έρευνες οδήγησαν στην ταυτοποίηση της δράστιδας (κάτοικος σε οικισμό Ρομά της Ημαθίας), αλλά η ίδια δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί.

Η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για την 52χρονη (και τυχόν εμπλοκή της σε παρόμοιες πράξεις) όσο και για τον συνεργό της.