Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη λίγη ώρα αφότου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο Μάνος Δασκαλάκης στη συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Φως στο Τούνελ χθες Παρασκευή (8/4) με ψυχραιμία αναφέρθηκε στην εν διαστάσει πλέον σύζυγό του, αλλά και στις κατηγορίες εις βάρος της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους.

«Να έχουν γυρίσει πίσω τα παιδιά μου και να μην έχει πάθει κανένα τίποτα, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει, για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;» ήταν η κατάληξη των όσων είπε στο μέρος της συνομιλίας του με την δημοσιογράφο, στο οποίο αναφέρθηκε γενικά στη σχέση του με την μητέρα των παιδιών του. Η γνωριμία με τη μητέρα των παιδιών του Ρούλα Πισπιρίγκου, η πρώτη εγκυμοσύνη και η απόπειρα αυτοκτονίας.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο Μάνος Δασκαλάκης θέλησε να δώσει απαντήσεις για τα όσα του καταλογίζει η Ρούλα, αλλά και για τις υπόνοιες που η ίδια άφηνε να εννοηθούν μιλώντας τότε στην Αγγελική Νικολούλη. Ο ίδιος αρνήθηκε τα περί παράλληλης σχέσης, ενώ αποκάλυψε πως εκείνος τώρα έμαθε ότι η γυναίκα του είχε πληρώσει μπράβο για να τον βλάψει. Ζήτησε δε, συγνώμη γιατί «Έπρεπε να είχα καταλάβει, αλλά και πάλι δεν υπήρχε κανένα σημάδι».

Στο τρίτο μέρος της συνέντευξης, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε στη δημοσιογράφο για την κεταμίνη και τη σχέση του με τη φαρμακαποθήκη που εργάζεται ο πατέρας του.

«Τη στιγμή που μάθαμε για την κεταμίνη, με κάλεσε η Ρούλα και μου είπε “άλλο πάλι αυτό που έβγαλαν”. “Μην ακούς” της λέω, “όπως βγάλαν το τοξικό, έτσι έβγαλαν κι αυτό”. Όταν άκουσα για τη σύλληψη, έχασα και την επαφή μαζί της. Με πήρε τηλέφωνο μέσα από τη ΓΑΔΑ, μιλήσαμε δύο φορές, με παρότρυνε να μιλήσουμε με γιατρούς και φαρμακοποιούς για να δούμε τι έχει συμβεί. Ακούω τις δηλώσεις της που βγήκε και έλεγε τα δικά της και τότε ήταν που υπήρξε η διακοπή επικοινωνίας μαζί της. Δεν έχω καμία σχέση με την προμήθεια της κεταμίνης, είναι κάτι που ερευνάται και θα αποδειχθεί.»

Αναφέρθηκε στα όσα λέγονται για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας, το σημείωμα της κόρης του, αλλά και τη ζωγραφιά με τα τρία αγγελάκια.

«Δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης που έλεγαν. Ήρθαν από την κοινωνική υπηρεσία στο σπίτι, είδαν το παιδί, έλεγξαν το περιβάλλον και έφυγαν, δε βγήκε τίποτα. Πριν την τετραπληγία της, δεν είχα παρατηρήσει κάποιο περιστατικό που να μου είχε κάνει εντύπωση. Ανατρίχιασα όταν είδα τη ζωγραφιά της με τα τρία αγγελάκια. Την είχα ρωτήσει ποιο ήταν το τρίτο αγγελάκι, αλλά δεν απάντησε. Είχε αλλάξει πολλά χέρια μετά το θάνατο της Ίριδας, αλλά δεν μίλησε για την μπέμπα σε κανέναν μας. Στο δρόμο για το νοσοκομείο, με πήρε η Ρούλα να μου πει ότι είχε ένα επεισόδιο και δεν επανέρχεται με τίποτα. Ήμουν μέσα στο λεωφορείο και δεν ήξερα τι να κάνω».

Το σχόλιο της ψυχολόγου Ναταλί Βέλτση

Η συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη έφερε σχόλια στο πλατό της Αγγελικής Νικολούλη.

Η ψυχολόγος Ναταλί Βέλτση έδωσε τη δική της αξιολόγηση για το πώς είδε τον σύζυγο της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Λες και έχουν βλάβη σε αυτή την οικογένεια και δεν κλαίει κανείς. Η θλίψη έχει άλλο πρόσωπο. Ήταν απών, ήταν αφελής; Γίνεται ζευγάρι να μην μαλώσει ποτέ; Είχαν εγχειρίδιο;

Δεν μάλωσαν ποτέ; Τη συγγνώμη του την εκμαιεύσατε μετά από 5 προσπάθειες. Εδώ χρωστάμε συγγνώμη σε τρία παιδιά ως κοινωνία, ως κράτος, ως γονείς.

Φαίνεται καλά διαβασμένος. Όταν έχεις ένα μεγάλο εγώ προδίδεσαι.

Η πρώτη αντίδραση της «μητέρας» στην είδηση για την εισαγγελική έρευνα

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ηχητικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως η εκπομπή T-Live και το οποίο μεταδόθηκε χθες από το Φως στο Τούνελ. Πρόκειται για καταγραφή της πρώτης αντίδρασης της «μητέρας» στην είδηση για την εισαγγελική έρευνα και είναι ενδεικτικό της συμπεριφοράς και της στάσης της.

Η «μητέρα» τον Φεβρουάριο του 2022, λίγες μόλις ημέρες μετά το χαμό της 9χρονης κόρης της και όταν ξεκίνησαν να δημιουργούνται οι πρώτες υποψίες, ακούγεται συγχυσμένη και βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ζητά επιτακτικά από τη δημοσιογράφο να μάθει το όνομα του εισαγγελέα, που διέταξε την έρευνα για το θάνατο των τριών παιδιών της…

«Το όνομα του εισαγγελέα θέλω να μου πείτε… Το να βγαίνει ο κάθε γιατρός και να λέει ότι του κατέβει… Έχει πάρει άλλη διάσταση το θέμα. Μπορεί ο κόσμος να σκοτώνει τα παιδιά του, αλλά εμείς δεν είμαστε από αυτούς. Θα μιλήσουμε όταν έχουμε τα αποτελέσματα από τα γονιδιακά και τη Τζωρτζίνα. Πείτε μου εσείς το 9χρονο ΑΜΕΑ παιδί τι μπορεί να έχει; Ναρκωτικά ή αλκοόλ;», έλεγε φανερά εκνευρισμένη.

«Εμείς ενημερώσαμε για πιθανή αυτοκτονία της…»

Η Όλγα Θεοδωρικάκου, υπεύθυνη της ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ», που ενημέρωσε τις αρχές για την πιθανή απόπειρα αυτοτραυματισμού της Ρούλας Πισπιρίγκου, της γυναίκας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ».

«Από εμάς έγινε μία παρέμβαση προς την Ασφάλεια, η οποία φαντάζομαι ότι διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, με βάση τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας, ότι υπάρχει επικινδυνότητα για μία απόπειρα και συστήνουμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.»

«Δεν ήταν σε κάποιο πρόγραμμά μας ενταγμένη η κυρία Πισπιρίγκου. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε προμήθειας, ούτε χορήγησης της κεταμίνης. Η S κεταμίνη που έχει αντιαυτοκτονική δράση και χορηγείται ως ρινικό σπρέι, τον τελευταίο καιρό πήρε άδεια στην Ελλάδα και χορηγείται μόνο ενδονοσοκομειακά. Οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει περισσότερο από αυτό που σας λέω, είναι σενάριο», κατέληξε.