Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, που πέθαναν, υπό συνθήκες που διερευνώνται, μέσα σε τρία χρόνια, μίλησε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων. Ο ιατροδικαστής που έχει αρκετές φορές μιλήσει περί ασφυκτικού θανάτου και χθες ανέφερε ότι σύμφωνα με τον τελευταίο πραγματογνώμονα που εξέτασε τον θάνατο της Μαλένας, δεν προκύπτει ως αιτία η ηπατική ανεπάρκεια, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ξεκαθάρισε ότι «οι προανακριτικές Αρχές ξέρουν τι να κάνουν».

«Υπάρχει άνθρωπος που έχει δει τα δεδομένα στο μικροσκόπιο, ο κ. Αγαπητός, που δεν τον αμφισβητεί κανείς, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει δει 50.000 πνεύμονες και 50.000 καρδιές και μας έχει δώσει τα φώτα του, σε όλους τους ιατροδικαστές» ανέφερε.

«Εγώ με βάση ευρήματα από τα δύο παιδιά και εκτίμηση για το τρίτο, έχω δημιουργήσει ένα σενάριο. Κατά πόσον αυτό μπορεί να επαληθευτεί, μένει να το δούμε» είπε ο κ. Λέων σχετικά με τις αναφορές του για ασφυκτικό θάνατο, οι οποίες έχουν προκαλέσει αίσθηση.

Επεσήμανε πάντως με νόημα, αναφερόμενος σε δηλώσεις άλλων ιατροδικαστών για το εν λόγω ζήτημα πως «όλοι εμείς που μιλάμε έχουμε προσφέρει μια καλή υπηρεσία στον δράστη, εάν υπάρχει, έχοντας δώσει πολλές πληροφορίες, τόσες που δεν θα χρειαστεί ούτε τεχνικό πραγματογνώμονα». «Το θέμα είναι να προστατεύσουμε την επιστήμη μας, να μας έχουν εμπιστοσύνη οι πολίτες» κατέληξε ο κ. Λέων.