Σταθερός στη θέση του ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, που διερευνώνται από τις Αρχές, μένει ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών, Θανάσης Κατερινόπουλος, ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας.

«Η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά, την Ιριδα, τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα πρέπει να φτάσει στο τέλος της» επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί αν είναι εγκληματική ενέργεια ή αν είναι αιφνίδιοι θάνατοι». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «είναι πολλές οι συμπτώσεις για να μιλάμε για αιφνίδιους θανάτους. Αυτοί οι γονείς θα πρέπει να γραφτούν στο βιβλίο Γκίνες, τους οποίους σέβομαι, εκτιμώ και συμμερίζομαι. Θα πρέπει να πάρουν μια απάντηση» υπογράμμισε στη συνέχεια ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Ο χρόνος που περνάει είναι υπέρ των ανακριτικών Αρχών και πιστεύω θα έχουμε απαντήσεις σύντομα» τόνισε.

Στη συνέχεια, επανέλαβε τα στοιχεία που τον κάνουν να πιστεύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, δηλαδή ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών συνέβησαν Σαββατοκύριακο και ότι δεν υπήρχαν παθολογικοί λόγοι ή γενετική προδιάθεση.

Νωρίτερα, η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα, έδωσε νέες εξηγήσεις για το μικρό πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της μικρής Ίριδας, μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα των τριών παιδιών ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μικρό πανάκι, λίγο πιο μικρό από τη σαλιάρα, σαν αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι μαμάδες όταν θηλάζουν ή ταΐζουν τα μωρά τους.

Όταν η αδερφή της μητέρας των τριών παιδιών, βρήκε τη μικρή Ίριδα νεκρή στο κρεβάτι της, άρπαξε το παιδί χωρίς να δώσει σημασία στο πανάκι αυτό. Αυτό το βρήκε έπειτα η μητέρα και το παρέδωσε στις Αρχές.

Όμως έπειτα, όπως έγινε γνωστό, η μητέρα των κοριτσιών ζητούσε πίσω το πανάκι, επειδή, όπως είπε «ήθελε να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, στο δωμάτιο των παιδιών στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, υπάρχουν άθικτα όλα τα πράγματα της Τζωρτζίνας, τα ρούχα της, τα παιχνίδια της μέχρι και το μηχάνημα στο οποίο ήταν συνδεδεμένο το παιδί.